NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Bogdanoff täräytti ennätyksensä ja huippuajan

19.1.2020 - 19:30:43


HIFK:n Matilda Bogdanoff juoksi 60 metrin aitajuoksussa loistoajan 8,03 Helsingin Liikuntamyllyssä ruotsinkielisen Nyland-Åbolandin mestaruuskilpailuissa.

Aika kohensi sekunnin sadasosalla Bogdanoffin viimevuotista omaa ennätystä. Paremmin ovat suomalaisista juosseet vain Suomen ennätyksen ajalla 7,97 jakavat Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske.

Bogdanoff alitti aiemmin jo kauden avauskilpailussaan Tallinnassa maailman hallimestaruuskilpailuiden tulosrajan juoksemalla 8,14. Liikuntamyllyssä sunnuntaina hän juoksi ensimmäisessä kilpailussa 8,13 ja tunnin kuluttua toisessa 8,03.

– Juoksu menee eteenpäin, kun on jaksanut harjoitella ja pysynyt kunnossa. Nyt on vähän muutettu juoksun alkukiihdytystä ja se toimi nyt. Tuo loppu tuli sitten ihan raivolla, Bogdanoff kertaili ennätysjuoksuaan. Loistovireestään huolimatta Anne Suorannan valmentama aituri ei ainakaan vielä mieti maaliskuisia MM-kilpailuja.

– Tarkoitus on lopettaa hallikausi aika varhain, mutta katsotaan nyt, Bogdanoff tuumi.

Keskitalo ja Ilomäki ennätyksiin

Hyvää vauhtia kiiti 60 metrin aitajuoksussa myös Espoon Tapioiden Saara Keskitalo, joka oli Bogdanoffin jälkeen toinen. Keskitalo paransi ennätystään sunnuntain ensimmäisessä juoksussa 8,50:een ja toisessa juoksussa 8,45.een.

– Ei se vieläkään mitään kaunista katseltavaa ole, mutta hyvä, että ajat ovat nyt tuollaisia, Keskitalo totesi.

Kovaa mentiin myös 19-vuotiaiden miesten aitajuoksussa. HIFK:n Eero Ilomäki voitti ensimmäisen juoksun ennätyksellään 7,86, millä hän nousi ikäluokkansaSuomen kaikkien aikojen hallitilastossa kuudenneksi.

– Sanoin tässä jo pari päivää sitten, että juoksen 7,87, Ilomäki kertoi.

Harri Laihon ja Diari Sharifin valmentaman aiturin vauhti on löytynyt, kun pitkään kiusanneet reiden takaosan vaivat on saatu kuriin.

– Nyt on päässyt hyvin tekemään nopeutta ja aitaharjoituksia, Ilomäki sanoi.

Lähde: SUL:n tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!