NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Keihäänheittäjä Oliver Helander leikkaukseen – olympialaiset silti tavoitteena

14.1.2020 - 19:13:15


Keihäänheittäjä Oliver Helander käy torstaina Helsingissä olkapään puhdistusleikkauksessa. Operaatiolla varmistetaan, että Helander pystyy jatkossa nostamaan harjoittelussaan heittomäärät riittävälle tasolle.

Olkapäävaivat ovat rajoittaneet Helanderin heittoharjoittelua jo pidempään. Heittäjän olkapään operoiva olkakirurgi ja Terveystalon ylilääkäri Harri Heliö on hoitanut Helanderia vuosia. Hoitotiimissä olkapään toimintakunnosta on ollut vastaamassa myös kokenut fysioterapeutti Jarmo Ahonen.

Olkapää kuvattiin viime viikolla. Kuvien perusteella todettiin, että leikkaus on nyt se vaihtoehto, jolla olkapää saadaan siihen kuntoon, että Helander pystyy jatkossa heittämään riittävän paljon ja kivutta.

Puhdistusleikkauksen jälkeen Helanderilla on edessään noin kuukauden mittainen kuntoutus, jonka jälkeen alkaa pikkuhiljaa kiristyvä harjoittelu.

Olympia- ja EM-kisat kesän päätavoitteet

IF Raseborgia edustavaa Helanderia, 23, valmentaa Glenn Lignell. Helander harjoittelee Vaasassa ja Kuortaneella. Hän heitti toissa kesänä ennätyksensä 88,02 ja viime kesänä Tokion olympiakisojen tulosrajan rikkovan 86,93, vaikka kovien heittojen määrä harjoituksissa jäi olkapäävaivojen takia pieneksi.

Helanderin tulevan kesän päätavoitteet ovat Tokion olympialaiset ja Pariisin EM-kilpailut. Kesään tähtäävän harjoittelun hän pääsi aloittamaan vasta lokakuun lopussa Kiinan Wuhanissa kilpailtujen sotilaiden MM-kisojen jälkeen, mutta fyysinen kunto on kuitenkin jo erittäin hyvällä tasolla.

Lähde: SUL:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!