NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Loistotulos! Latvala huippuvauhdissa Jyväskylässä

19.6.2019 - 20:38:49


Hanna-Maari Latvala voitti Jyväskylän GP-kisoissa naisten 100 metrin kisan kauden kärkiajalla 11,45. Yhtä kovaa Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Latvala on juossut viimeksi kolme vuotta sitten. Oma ennätys on viisi vuotta sitten juostu 11,30.

- Kiihdytys toimii nyt hyvin. Se ei vieläkään mennyt aivan nappiin, mutta nyt se ei ollut mitenkään pakotettu. Myös maksimijuoksu kulkee rennommin ja paremmin kuin aiemman tällä kaudella, Latvala kertoo Urheiluliiton sivuilla.

Latvala on harjoitellut syksystä lähtien sveitsiläisen Laurent Meuwlyn ryhmän mukana. Latvalan mukaan valmentajan kanssa on löytynyt yhteinen sävel, jolla nopeus saatu kaivettua esiin. Samalla Latvala on pystynyt hyödyntämään myös parin amerikkalaisvalmennuksessa vietetyn vuoden tuomaa juoksupohjaa.

Loistovauhtia juoksi Harjun kentällä myös toiseksi ennätyksellään 11,50 kiihdyttänyt HIFK:n Lotta Kemppinen.

- Oli tosi onnistunut juoksu. En olisi voinut toivoa parempaa lähtöpaikkaa, kun pääsin Hanna-Maarin ja Anniina Kortemaan välissä juoksemaan ja sain siinä lopun tulemaan paremmin, Kemppinen sanoi.

Kemppinen paransi aiemmin tällä kaudella juoksemansa ennätystä 0,15 sekuntia. 22-vuotiaiden EM-rajan hän on alittanut jo aiemmin.

- EM-kisa on kauden päätavoite. Tulostavoitteena oli, että jos pystyisin 11,5 juoksemaan, olisi tyytyväinen, Mervi Brandenburgin valmentama juoksija sanoi.

JKU:n Anniina Kortetmaa oli Jyväskylässä kolmas ennätyksellään 11,59 ja Raision Kuulan Johanna Kylmänen neljäs niinikään ennätyksellään, jolla hän nousee 17-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi.

- On harjoiteltu kovaa vielä aikaa pitkään. Juoksu paranee sieltä startti startilta, Kortetmaa sanoi.

Lähde: Urheiluliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!