NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tiia Kuikan MM-kisapaikka ei tullut helpolla: "Hankala kisa"

19.5.2019 - 13:32:56


Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tiia Kuikka alitti 50 kilometrin kävelyssä Dohan MM-kisojen tulosrajan SE-ajalla 4.29.25. SE syntyi lajin Euroopan cupissa Liettuan Alytusissa. Kuikka sijoittui kilpailussa 14:nneksi.

Aiempi SE oli Kuikan viime keväänä Kiinan Taicangissa kävelemä 4.32.43. Miesten 50 kilometrillä Aleksi Ojalan kilpailu päättyi keskeytykseen vajaat viisi kilometriä ennen maalia.

– Hankala kisa se oli. Ei hirveästi jäänyt varaa, mutta päätavoite täyttyi. Alku oli tosi nihkeä. Välillä oli hyviä kilometrejä, mutta pääosin tuntui kovin nihkeältä. Ennen kisaa oli vähän ahdistusta, että mitä tästä tulee, kun ei ollut alla mitään älyttömän hyviä treenejä, Kuikka kertaili.

Kuikalla ensimmäinen 10 kilometriä oli suunnitellusti kilpailun hitain. Muuten matka sujui koko lailla tavoitteen mukaan, eli juuri MM-rajan 4.30.00 alittavassa vauhdissa.

– Kilpailun aikana ei ollut suuria ongelmia. Pystyin juomaan nestettä suhteellisen hyvin. Vaihdettiin geelit pois ja mentiin pelkällä urheilujuomalla ja se upposi hyvin.

Kilpailu alkoi 16 asteen lämmössä, mutta lämpötila kohosi matkalla noin 26 asteeseen.

– Lämpöä oli sen, että oli tärkeä, että juominen toimi hyvin, Kuikka sanoi.

Kuikka kilpailee seuraavan kerran maantiekävelyn SM-kisoissa Savonlinnassa kesäkuun alussa. Ajatuksissa välkkyvät heinäkuiset universiadit Napolissa, jossa matkana on 20 kilometriä.

– Täytyy katsoa miten tästä toipuu, Kuikka sanoi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronaldo pelasti Juventuksen

21.9.2019 20:45:35