NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Yleisurheilun Motonet GP -kilpailuihin tulossa kovia nimiä ulkomailta

17.4.2019 - 12:56:08


Suomen Motonet GP -yleisurheilukilpailut alkavat kesäkuun alussa Lahdessa. Suomen Urheiluliitto tiedottaa, että mukaan on jo nyt saatu kovan luokan kilpailijoita ulkomailta.

SUL kertoo, että Lahden kilpailussa nähdään muun muassa miesten kolmikon EM-pronssimitalisti Dimitrios Tsiamis, joka kirittää Suomen Simo Lipsasta. Naisten pika-aidoissa hallikaudella loistanutta Reetta Hursketta kirittävät alle 13 sekunnin juosseet Paavo Nurmi Games -voittaja Ebony Morrison ja Eefje Boons. Myös miesten 1500 metrille on tulossa kovan luokan juoksijoita Topi Raitasen seuraksi.

Toinen kilpailu käydään Jyväskylässä. Kisan ulkomaalaisvahvistukset eivät ole vielä tiedossa, mutta mukaan yritetään saada tasokkaita urheilijoita.

- Mukaan haetaan pituushypyn kotimaisia kärkinimiä ja ulkomaista kirittäjää. Tasokkaita kisoja on luvassa muissakin lajeissa, paljasti kilpailua rakentava Esa Kaihlajärvi SUL:n tiedotteessa.

Tampereen kilpailuun pyritään saamaan etenkin tasokas naisten 100 metrin aidat.

- Naisten pika-aidoissa rakennetaan juoksua, jossa voidaan mennä alle 13 sekunnin. Reetta Hurske ainakin on mukana ja naisten korkeudessa Ella Junnila. Molemmille katsotaan tasokkaita kilpakumppaneita, kisojen pääsihteeri Elisa Hakanen sanoo.

Lapinlahden 3000 metrin kisaan haetaan paraikaa yhtä maailman huippujuoksijaa.

- Haen kilpailuun mukaan yhden juoksijan maailman Top 20- listalta varmistamaan, että mennään sinne noin 8.20:een. Mukaan tulee myös pari kaveria Etiopiasta, Lapinlahden kisojen urheilijasopimuksista vastaava Olli Toivola sanoo.

Lapinlahden kilpailun naisten kuulaan on tulossa mukaan ainakin yksi olympiafinalisti.

Joensuun kilpailussa katseet kääntyvät naisten keihääseen. Mukana ovat ex-Euroopan mestari Tatsiana Haladovitsh sekä Etelä-Afrikan Sunette Viljoen ja Turkin Eda Tugsuz. Kaikkien ennätykset ovat 66-69 metrin välillä.

Kauden päättää Espoon kilpailu, jossa A-lajit ovat naisten kolmiloikka ja miesten seiväs.

- Kristiina Mäkelän kanssa on jo keskusteltu ja hänelle haetaan hyvää vastusta. Seiväshyppääjät tykkäävät Leppävaaran hyppypaikasta. Paikalle tavoitellaan kotimaisia kärkinimiä ja heille tasokasta vastusta, kertoo kilpailun johtaja Harri Lammi.

Lähde: SUL


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!