NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Reetta Hurske aitoi kovan voiton väsymyksestä huolimatta

10.2.2019 - 19:14:11


Suomalaiset saavuttivat neljä lajivoittoa yleisurheilun Pohjoismaisessa hallimaaottelussa Oslon lähettyvillä Baerumissa. Ruotsi voitti niin miesten kuin naistenkin maaottelut. Suomen naiset sijoittuivat toiseksi, mutta miehet jäivät neljänsiksi. Tulostaso useissä lajeissa oli kansainvälisestikin korkea.

Reetta Hurske ja Matilda Bogdanoff avasivat maaottelun upeasti naisten 60 metrin aitajuoksun kaksoisvoitolla. Hurskeen aika oli 8,07 ja Bogdanoffin 8,15. Ruotsin Khaddi Sagnia hävisi Bogdanofille kaksi sekunnin sadasosaa.

Naisten aitajuoksu on viime vuosina kohonnut Suomen yhdeksi parhaista lajeista. Tämän vuoden Euroopan tilastossa Hurske sijoittuu viidenneksi, Nooralotta Neziri kuudenneksi ja Bogdanoff 19:nneksi. Hurske valitteli pientä väsymystä ja Bogdanoff kolhi napakasti ensimmäistä aikaa.

- Lähtö ei onnistunut. En ollut olenkaan valmis, kun valmiit-komento tuli. Olin ensimmäisellä aidalla ruotsalaista jäljessä, mutta yllättävän hyvin pystyin nousemaan, Hurske kertaili juoksuaan. Oli aika väsynyt olo. On tullut reissattua ja lauantai oli pitkä päivä kaikkine matkustamisineen, hän jatkoi.

- Törmäsin ensimmäiseen aitaan, siihen nähden hyvä. Maaottelutunnelma toi juoksuun lisää, Bogdanoff kertoi.

Suomen joukkueen hieno alku jatkui, kun Elmo Lakka juoksi lajivoiton miesten 60 metrin aitajuoksussa uudella ennätyksellään 7,70. Norjan ennätysmies Vladimir Vukicevic hävisi hänelle viisi sekunnin sadasosaa. Lakka kohoaa uudella ennätyksellään Euroopan tämän vuoden tilastossa 11:nneksi. Suomen kautta aikain tilastossa hän nousee viidenneksi.

- Ei ollut täydellinen juoksu. Verryttelyssä tuntui, etten pääsee telineistä kunnolla liikkeelle. Kilpailussa otin alun maltilla ja sain askelia tiivistettyä ensimmäiselle aidalle. Se toi ennätyksen, mutta varaa siinä vielä on, Lakka sanoi.

Naisten 200 metrin juoksussa Aino Pulkkinen voitti toisen erän ennätyksellään ja kauden kärkiajalla 23,98. Ensimmäisessä erässä häntä nopeampia olivat kuitenkin Norjan Helene Runningen ja Ruotsin Lisa Lilja. Milja Thureson oli tämän erän kolmas hänkin ennätyksellään 24,02. Pulkkinen ja Thureson nousivat Suomen kautta aikain hallitilastossa seitsemänneksi ja kahdeksanneksi.

Naisten pikamatkan voitti Tanskan Matilde Kramer ajalla 7,34. Thureson paransi 0,03 sekunnilla ennätystään ja kauden kotimaista kärkiaikaa sijoittuen neljänneksi ajalla 7,42. Hän hävisi toisen ja kolmannen tilan vain yhdellä sadasosalla.

- Aika nopea lähtö oli ja vieressä oli nopeita naisia. Tuntui juoksun jälkeen, että tuli huono juoksu, mutta tulos olikin hyvä. Nyt olisi ollut hyvä päästä juoksemaan toinen 60 metriä perään, Thureson sanoi.

Naisten 800 metrin juoksussa Sara Kuivisto saavutti arvokkaan voiton kolmesta kovasta kilpakumppanista. Taakse jäivät EM-kilpailuiden pistesijoille yltäneet Norjan Hedda Hynne ja Ruotsin Hanna Hermansson sekä junioreiden maailmanmestari, Islannin Anita Hinriksdottir.

Kuiviston aika 2.04,20 on Suomen kautta aikain toiseksi nopein ja alittaa tulosrajan Glasgow´n EM-kilpailuihin. Häntä nopeammin on suomalaista juossut vain Tytti Reho, jonka 19 vuotta vanha Suomen halliennätys on 2.03,38. Kuivisto pysyi viidentenä, kunnes nousi viimeisessä kaarteessa muiden ohi ja voittoon.

- Nyt ajattelin vain, että malta, malta, ettei tule samanlaista juoksua kuin Tukholmassa, Kuivisto viittasi hiljattain juostuun kilpailuun, jossa hän mielestään "höntyili liikaa".

- Viimeisen kaarteen juoksin kokonaan ulommalla radalla, se oli vähän typerää, mutta juoksu tuntui hyvältä. On sellainen tunne, että kunto on lähtenyt nousuun. Miesten 800 metrin loppukirin voitti kahdesti EM-kilpailuissa pronssimitalilla palkittu Tanskan Andreas Bube ajalla 1.49,75. Hyvän vastuksen tarjosi toiseksi ennätyksellään 1.50,27 taistellut Markus Teijula. Teijula kohoaa Suomen kautta aikain hallitilaston kymmenen parhaan joukkoon.

Ruotsin Lisa Havell voitti naisten 1500 metriä aivan ylivoimaisesti ajalla 4.15,69. Suomen vasta 17-vuotias Nathalie Blomqvist kiri kolmanneksi ajalla 4.24,62.

Taika Koilahti saavutti naisten pituushypyssä uransa ensimmäisen maaotteluvoiton tuloksella 638, jonka hän ponnisti niin ensimmäisellä kuin viimeiselläkin hyppykierroksella. 17-vuotias Jessica Kähärä ylsi kolmanneksi tuloksella 614.

Ruotsin Thobias Nilsson Montler voitti miesten pituushypyn tuloksella 805. Kuluvan kauden maailmantilastossa hän on neljäntenä vielä kolme senttiä pidemmällä hypyllään.

Topias Koukkula ja Arttu Tyystjärvi sijoittuivat miesten kolmiloikassa kolmanneksi ja neljänneksi tuloksin 15,42 ja 15,34. Voittaja oli ensi kerran urallaan 16 metriä ylittänyt Ruotsin Jesper Hellström.

Miesten 400 metrin aitajuoksun hallitseva maailmanmestari ja Euroopan mestari Norjan Karsten Warholm voitti aidattoman 400 metrin juoksun loistavalla ajalla 45,65.

Tomas Back voitti B-erän halliennätyksellään 48,14 ja oli yhteistuloksissa kolmas. Backin aika on koko 2010-luvun paras suomalaistulos.

Eveliina Määttänen voitti naisten 400 metrin juoksun A-erän ajalla 55,42, mutta kaksi nopeinta aikaa juostiinkin yllättäen B-erässä. 22-vuotiaiden Euroopan mestaruuden 400 metrin aitajuoksussa voittanut Ruotsin Elise Malmberg oli nopein ajalla 55,14 ja toiseksi venyi ennätyksensä 55,41 juossut Kristiina Halonen sekunnin sadasosan Määttästä nopeampana.

Miesten 200 metrillä Norjan Mathias Hove Johansen voitti ensimmäisen erän ajalla 21,27. Roope Saarinen voitti toisen erän kauden kotimaisella kärkiajalla 21,35 ja sijoittui toiseksi.

Naisten seiväshypyssä Michaela Meijer hyppäsi Ruotsin ennätyksen 475. Tämän kauden maailmantilastossa Meijer kohoaa neljänneksi. Minna Nikkanen ylitti 415 sijoittuen toiseksi. 425:stä sekä Nikkanen että Wilma Murto pudottivat kolmesti. Murto jäi ilman tulosta.

Miesten seiväshypyssä Ruotsin Melker Svärd Jacobsson ylitti 582. Se on maailman tämän kauden kuudenneksi paras. 17-vuotias Norjan Pål Haugen Lillefosse sijoittui toiseksi ennätyksellään 556, mikä on junioreiden maailman tämän kauden kärkitulos. Urho Kujanpää oli neljäs ja Tommi Holttinen viides. Molempien tulos oli 530.

Ruotsin Fanny Roos voitti naisten kuulantyönnön mainiolla tuloksella 17,94. Roos on tämän kauden maailmantilaston kuudes. Eveliina Rouvali paransi ennätystään 44 senttiä ja oli kolmas tuloksella 15,72.

Miesten kuulaa työnsi junioreiden Euroopan mestari Norjan Marcus Thomsen 20,30 ja Timo Kööpikkä oli kolmas tasan kolme metriä Rouvalin tulosta pidemmällä työnnöllä.

EM-kilpailuissa jo kuusi mitalia saavuttanut Norjan Karoline Bjerkeli Grövdal löi naisten 3000 metrillä seuraavaa kilpailijaa yli puoli minuuttia! Hänen voittoaikansa 8.44,68 on Norjan ennätys ja maailman tämän kauden kolmanneksi paras tulos. Oman ennätyksensä 9.25,22 juossut Janica Rauma oli neljäs.

Viime kesänä Berliinin EM-kilpailuissa kaksoismestaruuden saavuttanut Norjan Jakob Ingebrigtsen voitti miesten 1500 metriä Norjan ennätyksellä ja maailman tämän kauden kolmanneksi parhaalla ajalla 3.36,21. Joonas Rinne oli kolmas ja Samu Mikkonen viides. Molemmat alittivat kauden kotimaisen kärkiajan ja juoksivat omat ennätyksensä 3.48,57 ja 3.50,19.

1500 metrin juoksun ja maastojuoksun Euroopan mestari Filip Ingebrigtsen voitti miesten 3000 metriä ylivoimaisesti ajalla 7.49,73. Hannu Granberg paransi sekä ennätystään että kauden kärkiaikaa lähes kahdeksan sekuntia sijoittuen neljänneksi ajalla 8.08,66.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!