NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lahtosen limppu lensi yli 60 metriä

12.8.2018 - 23:28:22


Miika Lahtonen sinkautti 15-vuotiaiden poikien kiekonheiton ensimmäisellä kierroksella limpun niin räväkästi, että se putosi 60 metrin merkkinauhan päälle. Nauha oli Saarijärven kentällä täsmälleen oikeassa paikassa, sillä tulos oli tasan 60 metriä.

Vielä viidennellä kierroksella Mynämäen Iskun Lahtonen pidensi SM-kultatuloksensa ja ennätyksensä lukemiin 61,93. Lahtonen voitti SM-kisoissa aikaisemmin myös kuulatyönnön ennätyksellään 16,75.

Lisäksi hän juhli molemmissa lajeissa parikilpailun kultaa seurakaverinsa Taneli Karvosen kanssa. Sarjan kiekko painaa yhden kilon ja kuula neljä kiloa.

- Päälaji kiekko ei oikein onnistunut alkukauden kisoissa, mutta viimeisen parin viikon aikana se on sujunut tosi hyvin ja metrejä on tullut äkkiä lisää, Lahtonen kertoi.

Lahtonen on kohentanut kiekon ennätystä viime vuodesta yhdeksän metriä. Hän jäi kaikkien aikojen kymmenen kärjestä vain runsaan metrin.

- Tekniikka on parantunut tosi paljon ja voimaa on tullut lisää. Pyörähdyksen liikeradat ovat nyt laajemmat.

Lahtonen työntää kuulaa kuitenkin pakittamalla.

- Kuulassa pyörähdys on erilainen kuin kiekossa ja se voi siksi häiritä kiekon tekniikka, sanoi isänsä Timo Lahtosen valmentama Miika Lahtonen.

Kiekossa toiseksi sijoittui Savonlinnan Riennon Arttu Härkönen tuloksella 54,02. Tyttöjen 15-vuotiaiden kiekonheiton voitti Helsingin IFK:n Patricia Kellgren tuloksella 51,96. Kellgren on heittänyt tänä kesänä 15-vuotiaiden Suomen ennätyksen 55,51. Kiekko painaa 750 grammaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!