NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jessica Kähärä rohmusi kolme SM-kultaa

12.8.2018 - 19:46:50


Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä, Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Eemil Helander ja Raision Kuulan Johanna Kylmänen voittivat kukin kolme mestaruutta 16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailuissa Espoossa.

Kähärä oli jo aiemmin voittanut 17-vuotiaissa korkeuden ja pituuden, päätöspäivänä listaan lisättiin vielä kolmiloikan mestaruus tuloksella 12,77. Kähärä hyppäsi kilpailussa vain kahdesti, ensimmäinen kantoi 12,23 ja toisella syntyi pisin hyppy.

- Kolme kultaa oli tavoite ja onnistuin siinä. Varmaan korkeuteen (187) olen tyytyväisin, Kähärä mietti. Hänen suunnitelmansa oli hypätä kolmiloikassa vain yksi hyppy, mutta urheilija piti ensimmäistään niin huonona, että päätti hypätä toisen.

- Se oli ookoo, rento perushyppy. Sain ihan ookoo-tuloksen, joten jätin siihen, Kähärä sanoi.

Eemil Helander voitti perjantaina 3000 metriä, lauantaina 2000 metrin esteet ja sunnuntaina vielä 1500 metriä. Sunnuntaina hän joutui aiempia päiviä tiukemmalle, sillä Tampereen Pyrinnön Julius Mäkinen haastoi loppuun asti tiukasti. Helanderin aika oli 4.04,82 ja Mäkisen 4.05,55.

- Oli taktiikkana, etten lähde alusta kovaa, kun pelkäsin vähän sitä, että painaako edelliset päivät. Oli kyllä hieno juoksu, jaksoin lopussakin mennä kovaa. Ehkä viimeisellä 10 metrillä uskalsin luottaa mestaruuteen. Jalat oli kyllä ihan tuoreet vielä tänäänkin, Helander sanoi.

Hän piti mestaruuksistaan hienoimpana 3000 metriä, jolla koheni myös oma ennätys. Ennen Ruotsi-ottelua Helander toivoi pääsevänsä juoksemaan 3000 metrin esteet.

Johanna Kylmänen voitti perjantaina satasen ja jatkoi mestaruuskulkuaan ensin 200 metrillä (25,23) ja päivän päätteeksi vielä 400 metrin aidoissa (62,56).

- Paljon parempia oli juoksut tänään, vaikka oli kyllä paljon jumeja takareidessä. Olen yllättynyt, että pääsin maaliin asti rennosti. Olen tyytyväinen. Olen kiitollinen, että olen pysynyt terveenä ja päässyt tänne asti, Kylmänen iloitsi 200 metrin jälkeen.

HKV:n Topias Laine voitti odotetusti 17-vuotaiden keihään. Mestaruuden kuorrutti tulos 76,44, joka on hänen ennätyksensä. Edellinen oli 75,83.

- Hyvä kisa, oli tosi hyvä heittotuntuma. Tehoa oli paljon, mutten ihan saanut asentoon. Ennätys kuitenkin, mutta siinäkin huomasin, että olisi ollut varaa, jos olisin saanut parempaan asentoon. Muuten tuntui tosi hyvältä, perjantaina 100 metrillä hopealle juossut Laine sanoi.

Virtain Urheilijoiden Vesa Leveelahti sai puserrettua 17-vuotiaiden kuulassa voittotuloksen 18,19, vaikkei päiväänsä oikein tyytyväinen ollutkaan.

- Vikassa (17,72) oli enemmän potentiaalia, mutta siinä jäi loppuun isokin ongelma. 18-metrinen oli ihan ookoo, muista ei ole mainitsemista minnekään. Ennen kisaa kun katsoin harjoitustyöntöjäni, mietin, että kannattaisiko lähteä kotiin, kun tulee vain 16 metriä, Leveelahti veisteli.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

Dynamo vyöryi välieriin

23.3.2019 17:03:57