VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Wilma Murto janoaa kilpailukentille

27.5.2018 - 22:06:43


Seiväshyppääjä Wilma Murrolla on kuluvalle kilpailukaudelle vain yksi tavoite.

- Ihan sama mitä hyppään, kunhan pääsen kilpailemaan. Kisakentille on ollut ikävä, Murto totesi avattuaan kilpailukauden kotiseuransa Salon Vilppaan uusitulla kentällä.

Murto, 19, ponnisti viime kesänä vain 19-vuotiaiden EM-kisojen karsinnassa ja finaalissa. Kisoista oli tuomisena pronssimitali, mutta se ei isommin lohduttanut, kun sitkeä jalkapohjavaiva piti parhaimmillaan 471 ylittäneen hyppääjän sivussa koko muun kilpailukauden.

- Vamma tuli viime vuoden kesäkuussa. Sen jälkeen olen nähnyt monen monta lääkäriä ja fysioterapeuttia. Syksyllä pääsin juoksemaan ja hyppäämään. Meni kuukausi ja vaiva tuli takaisin. Nyt olen päässyt juoksemaan maaliskuusta alkaen ja hyppäämään huhtikuusta lähtien, Murto sanoo.

Murto: Nyt on vahva olo

Kun jalkapohja ei talvella sallinut juoksemista, Murto teki harjoituksissa kaikkea muuta.

- Telinevoimistelu ja voimaharjoittelu olivat isossa roolissa, kun ei päässyt juoksemaan. Telivoimistelussa on tullut isoja kehitysharppauksia ja nyt on vahva olo, mutta se näkyy, että juoksutausta ei ole kovin hyvä, Murto sanoo.

Hiljattain päättyneellä Formian leirillä Murto pääsi hyppäämään, vaikka nilkan nyrjähdys hieman rajoitti tekemistä. Nilkka on nyt kunnossa.

- Juoksumetrejä on alla tosi vähän, kovaa tai hiljaa juostuna. Myös hyppymäärät ovat olleet pienet viimeisen vuoden aikana. Se näkyy, totta kai, Murto sanoo.

Salon kentällä Murto teki pyörivässä tuulessa kolme yritystä korkeudesta 405, mutta jäi ilman tulosta. Se ei kuitenkaan kertonut täyttä totuutta hyppykunnosta.

- Harmittaa. En tykkää käyttää välineitä tekosyynä, mutta nyt aloitin turhan pienellä seipäällä ja jouduin vaihtamaan sitä jokaiseen yritykseen. Viimeisellä yrityksellä oli sopiva seiväs, mutta tuli pieni ajoitusvirhe kuopalle tullessa, Murto sanoi.

Murto kilpailee seuraavaksi Turun Paavo Nurmen kisoissa kesäkuun 5. päivä.

Lähde: Yleisurheilu.fi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!