KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Jessica Kähärä loikki upeasti maailmantilaston kakkoseksi - Purola piti pintansa

24.2.2018 - 20:45:33


Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä hyppäsi sentin päähän 17-vuotiaiden kolmiloikan Suomen halliennätyksestä Kuortaneella yleisurheilun nuorten SM-halleissa.

Voittotulos 13,26 syntyi kilpailun viimeisellä kierroksella. Teija Hannilan 21 vuotta sitten hyppäämä Suomen ennätys on 13,27. Kähärä sijoittuu tuloksellaan toiseksi 17-vuotiaiden tämän kauden maailmantilastossa.

- Pidin 13 metrin ylitystä mahdollisena, mutta en uskonut, että voisin päästä noin paljon sen yli, Kähärä iloitsi.

Oulun Pyrinnön Samuel Purola päätti talven kilpailukauden Kuortaneella 19-vuotiaiden 60 metrin Suomen mestaruuteen ajalla 6,80. Purola koki, että kropassa oli Kuortaneella lauantaina tarpeet oman 60 metrin ennätyksen 6,75 rikkomiseen, mutta hän ei saanut teknisesti riittävän hyvää juoksua kasaan.

- Välieräjuoksussa oli hyvä lähtö, mutta finaalissa kiihdytys oli niin surkea kuin olla voi. Olen ennätyskunnossa, juoksu ei vaan onnistunut, Purola kertaili finaalia.

Naisten sarjojen 60 metrin nopein oli Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkinen. Hän voitti 22-vuotiaiden 60 metriä ajalla 7,54 ja pinkoi mestaruuden myös 400 metrillä kukistettuaan tiukassa kiritaistelussa KU-58:n Hilla Uusimäen ajoin 55,54-55,56.

- Kyllä 60-metriset painoivat jaloissa. Tulin tuon ensimmäisen 200 metriä vähän hiljempaa kuin normaalisti, Pulkkinen sanoi.

Naisten 19-vuotiaiden mestaruuden voittanut Kiuruveden Urheilijoiden Sara Francis oli kaikki sarjat huomioiden päivän toiseksi nopein ajalla 7,56.

- Nyt tuntui, että oli vähän palautuneempi olo kuin perjantain alkuerien jälkeen. Finaalissa sain myös hyvän lähdön, tuumi juoksija, joka urakoi viikko sitten SM-halleissa kaksi matkaa.

Naisten seiväshypyssä Saga Andersson voitti 19-vuotiaiden mestaruuden ylittämällä 430. Kolme yritystä EM-kisojen tulosrajakorkeudesta 445 eivät tuottaneet tulosta.

- Ei varmaan olisi pitänyt vaihtaa seivästä sen 430:n ylityksen jälkeen, Andersson sanoi. Ylitys 430:stä oli niin korkea, että sillä hypyllä EM-raja olisi todennäköisesti ylittynyt.

Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo voitti 19-vuotiaiden kuulan tuloksella 19,27. Yli 20 metrin kaarta tavoitellutta mörssäriä tulos ei tyydyttänyt.

- Jalat olivat pehmeät. Isä sanoi, että jalat toimivat nyt hitaammin kuin miesten kuulalla työntäessä. Ei näköjään löytynyt viikossa se nopeus, joka tähän kuulaan tarvittaisiin, Korkeasalo sanoi.

Kuortaneella Korkeasalo työnsi 6-kilon kuulaa, jolla hän teki tammikuussa ikäluokkansa halli-SE:n 19,66. Pääosan talven kilpailusta hän työnsi miesten kuulalla.

Nathalie Blomqvist ja Alisa Virtanen juoksivat 800 metrillä 17-vuotiaiden naisten kaikkien aikojen hallitilaston toiseksi ja kolmanneksi. IK Falkenin Blomqvist voitti 17-vuotiaiden SM-kullan ajalla 2.10,69 ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Virtanen sai hopeaa ajalla 2.10,92.

- Ennen lähtöä ajattelin, että vedän joukkoa, mutta Virtanen lähtikin niin kovaa, ettei minun tarvinnut. Tiesin, että keneltäkään ei löydy rajua loppukiriä. Minulla oli loppusuoralla voimia enemmän kuin muilla, Blomqvist kertoi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!