KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen aiturisensaatio sai nyrkistä Puolassa - rikkoi silti upeasti MM-hallirajan

15.2.2018 - 22:21:27


Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske sivusi naisten 60 metrin aitajuoksun MM-rajaa Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallikiertueen (IAAF World Indoor Tour) viidennessä osakilpailussa Puolan Torunissa.

Alkuerässään Hurske aitoi 8,19 ja selviytyi finaaliin aikavertailun perusteella. Finaalissa hän oli kuudes uudella ennätyksellään 8,14, joka on tismalleen sama kuin tulosraja Birminghamin MM-kilpailuihin.

Suomen kautta aikain tilastossa Hurske kohoaa neljänneksi Nooralotta Nezirin, Manuela Boscon ja Matilda Bogdanoffin jälkeen.

Finaalissa päästiin vauhtiin vasta toisella lähtöyrityksellä, sillä valkovenäläinen kolminkertainen Euroopan mestari Alina Talai otti vilppilähdön ja suljettiin kilpailusta. Voittaja oli saksalainen viime kesän Lontoon MM-kilpailuiden kolmonen Pamela Dutkiewicz ajalla 7,85.

- Alkuerä kulki kohtuu hyvin. Viereisen radan puolalaiselta tuli useamman kerran nyrkistä. Vaikka olin tietoinen, että hän juoksee todella vasenta reunaa, en osannut oikein varautua. Pitäisihän meidän kaikkien kuitenkin juosta omaa rataa, Hurske kertoi.

- Finaali oli sellainen, että kaikki vaan peliin, mitä irti lähtee. Tiedän olevani hyvässä kunnossa eikä tuokaan vielä mikään paras juoksu ollut. Todellisella huippujuoksulla aika on 8,10:n tietämissä.

- Onneksi sain latauduttua hyvin toiseen starttiin ja siinä reaktio oli jopa parempi kuin ensimmäisessä lähtöyrityksessä.

Hurske juoksee seuraavaksi Suomen hallimestaruuskilpailuissa ensi viikonvaihteessa Helsingissä.

- Siellä taistellaan mestaruuksista ja sinne on nyt helpompi lähteä, kun MM-raja on tehtynä Hurske on toinen suomalainen yleisurheilija, joka tänä talvena on saavuttanut Birminghamin MM-rajan. Aiemmin MM-rajaan on samassa lajissa yltänyt jo Nooralotta Neziri.

Torunin perinteikäs Kopernikus-cup oli kuusiosaisen IAAF:n hallikiertueen viimeistä edellinen osakilpailu. Hallikiertue päättyy sunnuntaina 25. helmikuuta Glasgowissa, Skotlannissa.

Maailman hallimestaruuksista kilpaillaan Birminghamissa 1.-4. maaliskuuta.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jokerit ahdingossa Moskovassa

18.12.2018 20:10:38

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mourinholla hurja hotellilasku

18.12.2018 18:24:17