VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Camilla Richardsson pettyi juoksunsa loppuun - "Ei tapahtunut mitään"

3.2.2018 - 20:38:27


Vasa Iddrottssällskapin Camilla Richardsson ja Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkinen pinkoivat Jyväskylässä Hipposhallin kansallisissa kilpailuissa naisten 3000 ja 200 metrin voittoon mainioilla tuloksilla.

Richardsson kohensi roimasti 3000 metrin halliennätystään aikaan 9.15,51 ja Pulkkinen pudotti 200 metrillä ennätyksensä aikaan 24,15.

Richardsson nousi 3000 metrin kaikkien aikojen kotimaan hallitilastossa kuudenneksi ja Pulkkinen 200 metrin tilastossa kahdeksanneksi. Pulkkinen voitti myös 60 metriä ajalla 7,56.

- Reilu kaksi kilometriä menivät helposti, samoin juoksun loppu, mutta siellä viimeisellä 600-800 metrillä ei tapahtunut mitään, Richardsson kertaili juoksuaan.

Richardsson viittasi siihen, ettei loppuun löytynyt vielä sellaista terävyyttä, mitä kunto edellyttäisi. Yksi syy on, ettei ratajuoksuvalmiutta ole vielä erityisemmin haettu. Kuntoa rakennetaan ennen muuta kesää ajatellen.

Pulkkiselle 200 metrin voittoaika oli yllätys.

- Juoksu tuntui yllättävän hyvältä. Se jännitti, osaanko ottaa rennosti nuo kaarteet. Yllätyin ajasta, vaikka valmentaja sanoi, että kaikkien testien perusteella pitäisi kulkea hyvin, Pulkkinen kertoi.

Ahlfors jälleen ennätysvauhdissa

Ikaalisten Urheilijoiden Otto Ahlfors kiihdytti 60 metrin sileän kauden kärkituloksen 6,74. Viikko sitten Helsingissä syntynyt tuore ennätys parani 0,01 sekunnilla.

- Kompuroin tuossa alussa, mutta loppu kulki hyvin, Ahlfors sanoi.

Ahlforsilla on viime aikoina ollut kevyttä nuhaflunssaa kiusana, mutta se ei Hipposhallin juoksussa näkynyt.

Pudasjärven Urheilijoiden Eetu Rantala oli toinen ajalla 6,83. Pari unetonta yötä hammashoidon jälkeisten kipujen takia viettänyt Rantala oli koko lailla tyytyväinen toisen juoksun vauhtiinsa, kun ensimmäinen sujui ajassa 6,93.

- Ensimmäisen juoksun perusteella tämä juoksu ylitti odotukset. Lähtö oli suhteellisen hyvä. Pidempää kiihdytystä kaipaan vielä ja väljyyttä juoksuun, Rantala sanoi.

Flunssa kiusasi Purolan valmistautumista

Oulun Pyrinnön Samuel Purola, 17, oli odotetun ylivoimainen 200 metrillä. Voittoaika 21,27 kertoi, että flunssa ja siitä toipuminen söivät hitusen terää juoksusta. Purola oli viime viikon pois koulusta ja alkuviikosta kuumeessa.

- Juoksu ei tullut hyvin loppuun asti. Tunsin selvästi, kuinka juoksu alkoi lopussa hyytyä, Purola kertaili.

Purola avasi kilpailukauden juoksemalla Helsingissä 200 metrin 19- ja 22-vuotiaiden SE:n 21,11. Odotukset hallikaudelle ovat korkealla.

- Kyllä se tästä taas lähtee. Nyt oli vähän väsymystä päällä, kun viime sunnuntaina nousi kuume ja sitä oli vielä maanantaina. Valmistautuminen tähän kisaan ei ollut paras mahdollinen, Purola sanoi.

Lipsanen: Hypyt menivät läpi

Kolmiloikan SE-mies Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen avasi MM-kilpailuihin tähtäävän hallikauden voittamalla Jyväskylässä tuloksella 16,25. Se on talven kotimainen kärkitulos. Sarjan toiseksi paras hyppy kantoi 16,15.

- Tulos kertoo kaiken. Kun ei vielä näin kovista vauhdista ole juuri hypännyt, hypyt menivät vielä niin sanotusti läpi, Lipsanen sanoi.

Lipsasta 16 metrin pintaan jääneet tulokset eivät huolettaneet. Hänen mukaansa nyt tarvitaan vain rutiinia toimia kovasta vauhdista.

- Kropassa oli hyvä fiilis, juoksu tuntui hyvältä. Eli kaikki on hyvässä kunnossa.

Toiseksi ponnisti Kangasalan Urheilijat -68:n Topias Koukkula ennätyksellään 15,69. Tulos ylittää viidellä sentillä Koukkulan ulkoratojen ennätyksen. Aiempi halliennätys oli 14,99.

Eriksson: Juoksu vaihtelee liiaksi

Salon Vilppaan Samuli Eriksson yritti kolmesti korkeutta 221 korkeushyppykilpailun päätteeksi, muttei vielä onnistunut. Hän voitti maaottelukatsastuksen tuloksella 214, jonka ylitti kolmannella yrityksellään.

- Hyvä kisa, mutta ei vielä vain osaa tarpeeksi hyvin. Juoksussa en meinaa pysyä kaarella ja hypyt vaihtelevat liian paljon. Harjoitushypyt treenitossuilla menevät hyvin, piikkarit jalassa hypyt vaihtelevat, Eriksson sanoi.

Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Valtteri Välimäki oli toinen ennätyksellään 211.

Liukas rinki mörssäreiden huolena

Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä voitti naisten kuulantyönnön maaottelukatsastuksen avaustyönnöllään 15,54. Oriveden Ponnistuksen Kaisa Kymäläinen oli toinen työnnettyään 14,99.

Mäkitörmä ja Kymäläinen tuskailivat molemmat liukkaan ringin kanssa eikä kaksikkoa miellyttänyt, että maaottelukatsastus työnnettiin hallissa aika ajoin käytettävillä ns. kumikuulilla.

- Rinki oli tosi liukas, jännitin sitä koko ajan, Mäkitörmä sanoi.

- Koko ajan sai pelätä, että kaatuu. Ihan kädellä työnsin työn 14,99, eli se on aika hyvin, Kymäläinen komppasi.

Joonas Rinne ja Emmi Mäkinen kärkituloksiin

Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne voitti miesten 800 metriä halliennätyksellään 1.51,95, joka on myös talven kotimainen kärkiaika. Toiseksi parasta vauhtia piti Pedersören Falkenin Simon Haglund ajalla 1.53,94.

- Ajattelin, että jos juoksen sinne 1.52-53-aikoihin, olen tyytyväinen, Rinne totesi hieman yllättyneenä halliennätyksestään.

Naisten 800 metrin maaottelukatsastuksen vei ennätyksensä 2.13,28 juossut Seinäjoen Seudun Urheilijoiden 17-vuotias Veera Perälä.

Naisten pituushyppy oli kotimaisittain hyvätasoinen kilpailu, jonka neljä parasta ponnistivat kuuteen metriin. Järjestävän seuran Emmi Mäkinen hyppäsi 619, HIFK:n Matilda Bogdanoff halliennätyksensä 613 ja Mikkelin Kilpa-Veikkojen 16-vuotias lahjakkuus Jessica Kähärä ennätyksensä 606.

Lähde: Tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, keskiviikon tulokset

17.1.2019 07:58:54