VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaiset moniottelijat kymmenen sakissa hallikisoissa

2.2.2018 - 22:24:46


Moniotteluiden kotimaisesta herruudesta viime vuodet kamppaillut kaksikko, Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassi ja Lappajärven Veikkojen Elmo Savola, on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen miltei tasapisteissä Viron avoimien hallimestaruuskilpailuiden seitsenottelussa Tallinnassa.

Kansainvälisesti korkeatasoista kilpailua johtaa nuori saksalainen Manuel Eitel pistein 3341. Hassi sijoittuu avauspäivän jälkeen kahdeksanneksi pistein 3000 ja Savola yhdeksänneksi pistein 2997.

– Nopeus on ollut tämän harjoituskauden kehityskohde ja siinä on onnistuttu. Moniottelu ei silti ole ihan sama asia kuin hyvä juoksukunto. Lajitekniikoissa oli vielä hakemista, Hassi kertoi.

– Avauslaji 60 metriä oli ihan hyvä. Juoksin oman eräni voittoon. Pituushypyssä eka yritys oli yliastuttu ja kahdessa muussa vähän hakemista. Kuulantyöntö sujui verryttelyssä teknisesti hyvin, mutta kilpailussa kaikki jäi vielä pienestä kiinni. Korkeushyppy oli hankalaa taistelua ja ponnistusalustakin vähän pehmeä.

– Aika tyypillinen kauden ensimmäinen moniottelu. Jyväskylässä ehdin jo juosta sileitä matkoja, mutta muissa lajeissa tämä oli kauden eka startti, Hassi analysoi.

Keihäsvalmennusta Petteri Piirosen opein

Juuso Hassi on kymmenottelun kahden viime vuoden Suomen mestari. Elmo Savola voitti Kalevan kisojen kymmenottelun vuonna 2015 ja hävisi seuraavana vuonna Hassille hyvin niukasti.

– Aika samat fiilikset kuin Juusolla. Tykkään Tallinnasta kilpailupaikkana. Järjestelyt sujuvat ja koko päivän on hyvä meininki, Savola kertoi.

– 60 metriä ja pituushyppy olivat ihan ok, mutta täysivauhtisia harjoituksia on ollut vasta vähän ja meni vielä liikaa puristamiseksi. Kuularinki oli tosi liukas, mutta olisin odottanut silti parempaa tulosta. Korkeutta hyppäsin 189 ja jätin taktisesti siihen, koska tässä vaiheessa säästelin hiukan vanhaa polvivammaa.

– Treenikauden harjoitusmäärät ovat kasvaneet eikä ongelmia ole ollut. Petteri Piirosen kanssa tehty yhteistyö keihäänheitossa on antanut ahaa-elämyksiä ja odotan ensi kesänä siinä lajissa selvää kehitystä, Savola pohdiskeli.

Hassin ja Savolan ohella Tallinnassa kilpailee kolme muutakin suomalaista moniottelijaa, joista myös Helsingin Kisa-Veikkojen Tuomas Valle ja Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Eetu Kangas ovat aloittaneet kelpo tavalla kooten avauspäivänä 2914 ja 2839 pistettä.

Kilpailut Tallinnassa jatkuvat lauantaina.

Lähde: SUL:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TPS:n ruma tappioputki poikki

19.1.2019 18:19:40