VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Hyryläinen paransi ennätystään hurjasti - "Nappijuoksu"

26.1.2018 - 10:01:37


Nagu IF:n Anne-Mari Hyryläinen teki nappijuoksun Dubain maratonilla. Hän pinkoi ennätyksensä 2.28.53 (nettoaika 2.28.47), jolla hän sijoittui Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi. Aiempi ennätys oli 2.32.19.

Nettoaika veisi Hyryläisen tilastossa kolmanneksi, mutta tilastoissa käytetään bruttoaikaa, eli osanottajan aikaa lähtölaukauksesta maaliin. Nettoaika on aika lähtöviivan ylityksestä maaliin.

Hyryläinen ei lähtenyt kilpailussa eliittiryhmän startissa vaan kiihdytti matkaan massamaratonryhmän kärjessä tuntia myöhemmin. Hän taittoi matkan HKV:n Aki Nummela vetoapunaan.

- Se oli nappijuoksu. Tavoite oli alittaa kahden ja puolen tunnin raja ja se onnistui. Reitti juostiin nyt kolmena kieppinä. Viimeisellä kiepillä jouduin aika paljon ohittelemaan juoksijoita. Se vähän vaikutti aikaan, Hyryläinen sanoi.

Kisa lähti liikkeelle aamuvarhain paikallista aikaa ja noin 16 plusasteen lämmössä. Maaliin mennessä lämpötila oli jo 21 astetta. Tasaisen kisan juossut Hyryläinen ohitti puolimatkan ajassa 1.14.25.

- Kaikki meni ok. Juoksu kulki alusta loppuun hyvin. Mitään sippaamista ei tullut. Toisella puoliskolla ohittelun lisäksi lämpötilan nousu tuntui. Akista oli tosi iso jelppi. Muuten tuolla olisi joutunut juoksemaan yksin, Hyryläinen sanoi.

Alimatkoilta vauhtia EM-maratonille

Hyryläinen, 39, on jo valittu ensi kesän Berliinin EM-kisoihin. Talven ja kevään mittaan ohjelmassa on kaksi puolimaratonia ja keväällä 10 000 metrin ratakisa Lontoossa.

- Harjoittelu on syksystä lähtien sujunut tosi hyvin. Ei ole ollut mitään ongelmia. Keväällä haetaan juoksuun alimatkojen kautta vauhtia, Hyryläinen sanoo.

Nummela tuli maaliin ajassa 2.28.47. Hyryläinen oli naisten massamaratonin nopein. Eliittisarjan juoksijat mukaan lukien Hyryläinen oli 13. nopein.

Naisten Eliittisarjan voitti Etiopian Roza Dereje ajalla 2.19.17. Miesten kisan nopein oli Etiopian Mosinet Geremew kisaennätyksellä 2.04.00.

Lähde: SUL:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!