VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Neziri ja Harala hätyyttelivät MM-rajaa - "Kolme kuukautta sitten mietin vielä, että mitähän tästä tulee"

23.1.2018 - 21:28:31


Jyväskylän Kentäurheilijoiden Nooralotta Neziri ja Tampereen Pyrinnön Lotta Harala jakavat 60 metrin aitajuoksun kauden kärkiajan. Kumpikin juoksi Tampereen Pirkkahallissa tiistaina matkan ajassa 8,17 eli aivan hallikauden MM-rajan 8,14 tuntumaan

Pirkkahallissa juostiin naisten 60 metrin aitajuoksu kahdesti. Harala voitti ensimmäisen juoksun ajalla 8,17 ja kohensi samalla 0,01 sekuntia viisi vuotta vanhaa ennätystään.

Neziri juoksi kaksi matkaa. Hän avasi hallikautensa pinkomalla 60 metrin sileän alkuerissä kotimaisen kärkiajan 7,53. Vähän myöhemmin hän voitti 60 metrin aitajuoksun toisen kilpailun ajalla 8,17. Tuossa juoksussa Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske oli toinen ajalla 8,20 ja Harala kolmas ajalla 8,23.

– Takareidessä tuntui kiristystä 60 metrillä. Siksi jännitti ennen aitajuoksua, mutta hyvin se meni. Hyvä aika tuli siihen nähden, että kolme kuukautta sitten mietin vielä, että mitähän tästä tulee, Neziri sanoo.

Nezirin viime kesän kilpailukausi katkesi keskikesällä ylirasituksen takia. Sittemmin hän muutti Jyväskylään ja vaihtoi valmentajakseen Petteri Jousteen ja on hallikauden avauksen perusteella palannut tasolleen.

– Hallikauden tavoite päästä takaisin sinne omalle 8 sekunnin tasolle. Tämä oli uran toiseksi paras avaus hallissa. Lauantaina kilpailen Ranskassa. Haralan vauhtia osasin odottaa. Tein hänen kanssa harjoituksen hiljattain Teneriffan leirillä.

Harala kolhi polveaan lauantaina aitaharjoituksessa, mutta pystyi kuitenkin Pirkkahallissa omaan ennätykseensä. Toisessa juoksussa Nezirin piikkari osui matkalla Haralan sormeen.

– Olen parhaassa kunnossa, mitä olen koskaan ollut, mutta polvi oli niin turvoksissa, että mietin kisaan osallistumista. Se tuntui tuossa toisessa juoksussa, Harala sanoi.

Nezirin ja Haralan tavoitteena on huipentaa kausi maailman hallimestaruuskilpailuissa. Harala kilpailee seuraavan kerran lauantaina Tampereella.

Vain 0,03 sekuntia Neziriä ja Haralaa hitaammin aitoneen Reetta Hurskeen vauhtiin vaikutti viikon mittainen flunssajakso.

60 metrin sileän finaaliin Neziri ei osallistunut. Sen voitti Äänekosken Urheilijoiden Aino Pulkkinen ennätyksellään 7,55.

Lähde: SUL:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savo Volleylla tökkii pahasti

22.1.2019 21:23:21