VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Elmo Lakka palasi - heti ennätysvauhdissa: "Mahtava fiilis"

20.1.2018 - 19:43:36


Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakka palasi ryminällä polvileikkauksen aiheuttamalta kilpailutauolta.

Kotimainen hallikausi alkoi Jyväskylän Hipposhallissa kahdella Suomen halliennätyksellä, kun Lakka juoksi 150 metriä 16,32 ja Veera Perälä 600 metriä 1.33,87.

Molemmat tulokset ovat Suomen kautta aikain parhaita lyhyillä enintään 220 jaardin (201,17 metrin) halliradoilla. 150 ja 600 metrin juoksuissa Suomen Urheiluliitto ei kuitenkaan vahvista Suomen ennätyksiä.

– Oli mahtava fiilis ja melkoinen jännitys päällä koko päivän, kun sai kiristää piikkarit jalkaan kilpailua varten pitkän tauon jälkeen, Lakka totesi.

Lakka kilpaili ensimmäisen kerran viime elokuisen polvivamman jälkeen. Lakan vasemman jalan polven repeytynyt takaristiside korjattiin leikkauksella.

Polven kuntoutus meni, kuten alun perin arvioitiin, kun Lakka palasi radoille puoli vuotta leikkauksen jälkeen.

– Fysioterapeutti Juuso Sillanpää on ollut iso apu kuntoutuksessa. Parin viime kuukauden ajan polveen on voinut luottaa. Tehoja on voinut kasvattaa nousujohteisesti, Lakka sanoo.

Lakka on viime vuodet ollut kotimaan pika-aitojen kärkinimi. Hallikauden hän aloittaa juoksemalla sileitä matkoja.

– Aitakisojen osalta ei ole lyöty mitään lukkoon. Koetan nyt juosta sileitä matkoja, seuraavaksi 60 metriä. Aitoja juostaan jo treeneissä, mutta en ole esimerkiksi ottanut vielä yhtään aitalähtöä. Hallikaudelle ei ole tavoitteita. Se on treenijakso ja kunnon mittaamista.

17-vuotias Veera Perälä Seinäjoen Seudun Urheilijoista rikkoi Jyväskylässä naisten 600 metrillä Erika Tapion jo 23 vuotta sitten juokseman Suomen halliennätyksen. Perälä paransi Tapion ennätystä 0,53 sekuntia.

Mikko Kuivisen valmentama nuori lahjakkuus yllätti ensi kerran jo viime kesänä. Silloin hän selviytyi kotikentällään Kalevan kisojen 400 metrillä finaaliin ja sijoittui tuolloin kuudenneksi.

Lähde: Tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, keskiviikon tulokset

17.1.2019 07:58:54