COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Aikuisurheilua vaaditaan framille - ”Suomi on Euroopan mahtimaa”

5.9.2017 - 21:21:59


Suomen Aikuisurheiluliitto (SAUL) ja sen urheilijat ovat jo vuosia kiinnittäneet huomiota siihen, kuinka vähän huomiota aikuisliikunta saa maassamme.

Viimeisin esimerkki olivat Tanskassa järjestetyt veteraanien yleisurheilun EM-kilpailut. Kilpailuihin osallistui yli 3800 urheilijaa 39 Euroopan maasta. Suomen joukkue 169 urheilijalla oli kisojen kahdeksanneksi suurin.

Suomen joukkueenjohtaja Vesa Lappalainen rankkaa maajoukkueemme korkealle.

- Suomi on Euroopan mahtimaa aikuisurheilussa. Joukkueemme urheilijat saavuttivat peräti 118 mitalia, joista kultaa 36, hopeaa 40 ja pronssia 42. Näin ei ole käynyt aikaisemmin. Ja mikä mahtavinta, Suomi on Euroopan kolmanneksi paras, Lappalainen huomauttaa.

- Nyt pitää ymmärtää aikuisurheilun merkitys ja antaa sille kuuluva arvostus. Joukkueen menestys on myös paras osoitus kansanterveystyölle, jota niin liittomme kuin eritoten urheilijamme tekevät omalla esimerkillään. Aikuisurheilu on nostettava samalla tasolle kuin huippu- ja paraurheilu, linjaa Lappalainen.

SAUL tehostaa toimintaansa. Lajivalmennuksen vetäjäksi on kiinnitetty Seppo Räty. Vuonna 2005 SAUL aloitti valmennusleiritoiminnan, jota ovat vetäneet Vesa Lappalainen, Into Turvanen, Raimo Taponen ja Ari-Pekka Hallaranta.

Mikko Nieminen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!