COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen naiset ylivoimaisia Uumajan nelimaaottelussa

20.8.2017 - 17:46:48


Suomen naisjuniorit jyräsivät lopulta ylivoimaiseen voittoon pohjoismaisessa nelimaaottelussa Ruotsin Uumajassa. Avauspäivän jälkeinen reilun kymmenen pisteen johto repesi lopulta lähes 25 pisteeseen Suomen voittopisteiden ollessa 201. Norja oli toinen 176,5 ja Ruotsi kolmas 164 pisteellä.

Miehissä Norja piti lauantaina hankkimansa reilun etumatkansa ja voitti 198 pisteellä. Ruotsi oli toinen 183,5 pisteen saalillaan Suomen sijoittuessa kolmanneksi 177 pisteellä.

Islannin ja Tanskan yhdistelmäjoukkue oli molemmissa maaotteluissa neljäs. Mikäli olisi laskettu yhteen sekä miesten että naisten pisteet, olisi Suomi voittanut kokonaisottelun 3,5 pisteen erolla ennen Norjaa.

Toista kilpailupäivää haittasi erittäin kovaksi puuskissa yltynyt tuuli, mikä teki myös kelin arktisen kylmäksi auringon pysyessä sitkeästi pilvien takana.

– Esimerkiksi Elina Lampelan voittotulos 415 seipäässä tähän keliin oli loistava. Oli ihme, että noinkin hyvin pystyivät urheilijat suoriutumaan, Suomen joukkueenjohtaja Hannu Hämäläinen totesi.

Hämäläisen mukaan naisten voitto oli odotettu miesten ottelun ollessa etukäteen tasainen.

– Ennakoimmekin, että voitetaan naisissa ja tosi hyviä onnistumisia saatiin paljon. Miehissä olisi toisena päivänä vaadittu hurjasti venymistä. Hyvällä spiritillä oteltiin tänä viikonloppuna, Hämäläinen antoi tunnustusta.

Toinen kisapäivä oli miestenkin osalta positiivinen. Kolmiloikassa tuli kaksoisvoitto ja myös 4x400 metrin viesti kääntyi Suomelle.

Suomi otti viikonlopun kaikki kolme kaksoisvoittoa sunnuntaina. Yksi niistä tuli naisten seipäässä Elina Lampelan siis voittaessa ja Laura Ollikaisen varmistaessa Suomelle täydet pisteet lukemin 390.

3000 metrin esteistä tuli naisten toinen kaksoisvoitto Astrid Snällin voitettua ja Aino Kuljukan sijoituttua toiseksi.

Miesten viikonlopun ainoa suomalainen kaksoisvoitto nähtiin kolmiloikkapaikalla. Lauantaina pituuden nimiinsä vienyt Iikka Alingue kuittasi toisen voittonsa myötätuulituloksella 15,21 Antti Tiekson säestäessä lukemin 15,13.

Markus Teijula sai tuulettaa sunnuntaina kahta voittoa. 800 metrin ykkössija oli odotettu, mutta 4x400 metrin viestissä Suomen voittoa voitaneen pitää pienoisena yllätyksenä. Kapulaa kuljettivat Tuomas Lehtonen, Markus Erkkilä, Jonni Blomqvist ja ankkuri Teijula, joka kuroi Norjan etumatkan kiinni ja rutisti maalisuoralla ohi.

Myös naisten pitkä viesti meni Suomelle. Aino Pulkkinen, Nea Mattila, Wilma Lassfolk ja Viivi Lehikoinen kellottivat voittoajakseen 3.45,52.

Lähde: Suomen Urheiluliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!