COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Aleksi Ojala kertasi kävelyään - "Vähän tuli laattaa lennätettyä"

13.8.2017 - 17:00:20


– Kolmas kertaa toden sanoo. Maalissa olla vihdoinkin, Aleksi Ojala hehkutti niin leveän hymyn kera kuin 50 kilometrin kävelyn jälkeen urheilijaa pystyy puristamaan.

Pekingin MM-kisoissa toissa vuona ja Rion olympialaisissa viime vuonna matka jäi kesken. Lontoossa Ojala kiristi heti startista Yohann Dinizin perään muodostuneeseen kärkiryhmään ja pysyi mukana vajaaseen 40 kilometriin asti. Maalissa Ojala oli 14:s ajalla 3.47.20.

Juottopaikalla Ojalan kolmimiehisen valmennustiimin jäsenistä Jani Lehtinen yritti parhaansa mukaan jarruttaa nuorta kävelijää, joka oli välillä minuuttitolkulla ennätystään 3.46.25 kovemmassa vauhdissa.

Näkyvää vaikutusta valmentajan neuvoilla ei ollut.

– Meinasin yhdessä vaiheessa huutaa Janille, että trust me I know what I am doing, mutta en saanut sitä sanottua, Ojala veisteli käyttäen Kimi Räikkösen lohkaisua Ferrarin varikkotiimin neuvoihin.

Ojala tunnusti, että valmennustiimin taktiikkaneuvot unohtuivat, kun lähtölaukaus kajahti.

– Ekan kympin menin suunnitelman mukaan. Seuraavat neljä kymppiä eivät menneet yhtään suunnitelman mukaan. Ehkä joskus pitäisi kuunnella valmentajaa, niin voisi jaksa viimeisenkin kympin, Ojala sanoi.

– Kun tuntuma oli hyvä, ajattelin mennä pääryhmän mukana ja kokeilla, mitä se vauhti oikeasti on. Tulevaisuudessa sinne on kuitenkin pakko mennä, jos haluaa pärjätä. En kadu sitä yhtään.

Kolmenkymmenen kilometrin jälkeen Ojala joutui kertaalleen oksentamaan. Se toi eroa ryhmään, mutta ei häirinnyt kilpailua.

– Vähän tuli laattaa lennätettyä, mutta sain sen jälkeen hyvin rytmin takaisin ja pääryhmän kiinni. Enemmän vaikeuksia oli viimeisellä 10 kilometrillä, Ojala sanoi.

Riossa Ojala hylättiin kolmen varoitukset jälkeen. Hylkäys tuli myös keväällä Tshekin Podebradyssa. Sen jälkeen tekniikka on pyritty kehittämään, eikä Lontoossa ollut ongelmia.

– Nyt oli aika vapautunut olo, kun Kalevan kisojen kilpailussa varoitustaulu oli puhdas. Nyt ei tullut kuin pari huomautusta, eikä yhtään laikkaa (varoitusta) noussut tauluun. Ne huomautuksetkin tulivat oksennusrefleksin takia.

Ojalan uran jatkoa ajatellen Lontoon MM-kisa oli iso askel eteenpäin. Kuntoa ja vauhtia 24-vuotiaalla Turun Weikkojen lahjakkuudella on ollut jo hyvän aikaa, mutta kun Pekingin MM-kisat päättyvät pyörtymiseen ja Rion olympialaiset hylkäykseen, maaliin tulos oli Lontoossa henkisesti iso asia.

– Iso kivi putosi sydämeltä. Yksi iso unelma toteutettu, kun pääsin maaliin arvokisoissa. Nyt ei voi kuin alkaa tähdätä Berliinin EM-kisoihin.

Lähde: SUL:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!