COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Pitkämäki: "En ole koskaan ollut näin tyytyväinen viidennestä sijasta"

13.8.2017 - 08:42:39


Tero Pitkämäki käveli keihäsfinaalin jälkeen haastatteluihin syystäkin iloisen ja tyytyväisen oloisena. Siihen oli runsaasti syytä, sillä hän heitti Lontoossa MM-loppukilpailussa kauden toiseksi parhaan heittonsa 86,94. Se toi tällä kertaa viidennen sijan. Voittoon heitti Saksan Johannes Vetter tuloksella 89,89 ennen ennätyksensä heittäneitä tsekkejä Jakub Vadlejchia (89,73) ja Petr Frydrychiä (88,32).

- Juttelin Vetterin kanssa kentällä. Sanoin hänelle: olet sinä uskomaton mies. Hän sanoi minulle: uskomaton olet sinäkin, Pitkämäki kertoi Suomen Urheiluliiton tiedotteen mukaan.

Molemmat tiesivät, mistä puhuivat. Molempien suoritukset olivat Lontoossa lauantaina erittäin kovat.

- En ole koskaan ollut näin tyytyväinen viidennestä sijasta. Ei jäänyt jossiteltavaa. Karsinta toi varmuutta. Ensimmäinen heitto oli perusheitto, toiseen yritin lisätä vauhtia, mutta se ei pysynyt kasassa. Kolmanteen otin vauhtia pois ja siinä oli myös tilanne, joka sytytti, Pitkämäki sanoi.

Tilanteella hän viittasi tuolloin kahdeksanteen sijaansa, jolle ensimmäisen kierroksen 83,49 oli hänet jättänyt. Pitkämäki onnistui kolmannellaan petraamaan sitä 86,94:ään, joka myös jäi lopulta hänen parhaakseen. Ensimmäisen ja kolmannen heittonsa hän heitti aavistuksen normaalia rauhallisemmasta vauhdista.

Epävarmoista tunnelmista karsintaan lähtenyt Pitkämäki sai karsinnasta ja 85,97 kantaneesta heitosta hyvät eväät finaaliin. Samalla tavalla hän verrytteli minimaalisesti ja pyrki säästämään energiaa myös ennen loppukilpailua.

– Karsinta loi vähän itsevarmuutta. Verryttelyssä tuntui paremmalta kuin ennen karsintaa. Kun täällä sai heitettyä kauden toiseksi ja kolmanneksi parhaat heitot, ei voi olla pettynyt. Enempää ei voinut odottaa.

Pitkämäki oli jo aiemmin kertonut miettivänsä uran jatkoa viime syksyn tapaan kauden jälkeen.

– Kyllä onnistumiset aina siihen vaikuttavat. Päätös syntyy kuitenkin vasta syksyllä pienen loman jälkeen. Toki jatkaminen olisi vaikeampaa, jos täältä olisi pitänyt lähteä leuka lattiassa, Pitkämäki sanoi.

Saksalaisista Thomas Röhler jäi 88,26 kantaneella heitolla tällä kertaa neljänneksi.

– Röhlerillä on usein heittäminen päivän kunnosta kiinni. Nyt näki, ettei hänellä ollut ihan paras päivä.

Röhler muistutti, että keihäänheitossa pitkä heitto on kiinni millin kokoisista asioista.

– Nyt oli Vetterin päivä, minun päiväni oli viime vuonna. Tämä on pienistä asioista kiinni. Omat heitot olivat tasaisen varmoja ja hyviä, mutta joskus voi sattua niin, etteivät ne riitä, saksalainen tuumi sen ihmeemmin harmittelematta.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!