COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Katri Mustola kovaan aikaan Kööpenhaminassa

26.7.2014 - 22:07:18


Kalajoen Junkkareiden Katri Mustola on yksi Suomen yleisurheilun suurimmista tulevaisuuden toivoista. Mustola voitti naisten 400 metrin mestaruuden ylivoimaisesti uudella ennätyksellään 54,59 Kööpenhaminan nuorten PM-kilpailuissa lauantaina. Norjan Vilde Svortevik juoksi hopeaa ajalla 56,56 ja Ruotsin Matilda Hellqvist pronssia ajalla 57,07.

Tampereen Pyrinnön Ella Räsänen joutui keskeyttämään 200 metrin kohdalla, kun selkä kramppasi. Räsäsen loukkaantumisen ja myös Maria Räsäsen poisjäännin vuoksi Suomi ei pystynyt osallistumaan naisten 4 x 100 metrin viestiin.

Mustola juoksi jo viisi vuotta sitten 16-vuotiaana 58,71, joka säilyi hänen ennätyksenään lähes kuusi vuotta. Muun muassa opiskeluiden takia välivuosia kilpajuoksusta pitänyt Mustola on parantanut tänä suvena 400 metrin ennätystään hurjasti neljällä sekunnilla. Hän on naisten vuositilastossa kolmantena Sanna Aaltosen ja Ella Räsäsen jälkeen.

– Olen itsekin todella yllättynyt. En odottanut, että pystyisin tänä kesänä aivan näin koviin aikoihin. Nyt pitää vaan nauttia juoksemisesta, Katri Mustola iloitsi. Mustola ei ollut täysin tyytyväinen tämänpäiväiseen juoksuunsa, vaikka tekikin ennätyksensä.

– Juoksin liian pehmeästi. Säikähdin ja juoksurytmini sekosi, kun näin Ellan keskeyttävän, Mustola kertoi.

Katri Mustolaa valmentaa oma isä Tuomo Mustola.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

Kristian Pullin kausi ohi

16.8.2018 15:26:34