
Miesten kolmiloikassa oli viimeksi hypätty yli 18 metrin vuonna 1998. Ranskan Teddy Tamgho hyppäsi Moskovan MM-kilpailuissa kolmesti yli 18 metriä, mutta neljännen ja viidennen kierroksen hypyt olivat yliastuttuja. Kuudes mitattiin.
Tamghon voittotulos 18,04 on 2000-luvun ainoa 18 metrin hyppy ja kaikkien aikojen maailmantilaston kolmanneksi paras tulos. Pidemmälle ovat 1990-luvulla hypänneet vain Britannian Jonathan Edwards ja Yhdysvaltain Kenny Harrison. Erinomaisesti kilpaili myös viimekesäinen 19-vuotiaiden maailmanmestari, Kuuban Pedro Pablo Pichardo. Erittäin korkealle loikkivan ja ensimmäisen askelensa ehkä liiankin pitkäksi venyttävän Pichardon toinen yritys kantoi 17,68.
Yhdysvaltain Will Claye palkittiin pronssimitalilla kolmannen kierroksen hypystään 17,52. Tämä oli jo Clayn viides mitali vuosien 2011-2013 suurkilpailuissa, hallissa tai ulkona. Yksi näistä mitaleista on pituushypystä.
Hallitseva olympiamestari ja kahden vuoden takaista maailmanmestaruuttaan puolustanut Yhdysvaltain Christian Taylor jäi neljänneksi. Taylorin pisin hyppy oli viimeisen kierroksen 17,20. Vain neljä parasta miestä hyppäsi 17 metriä.Viides oli nuorten eri ikäluokissa kolme kultamitalia hypännyt Venäjän Aleksei Fjodorov ja kuudes Romanian Marian Oprea, joka hyppäsi 11:nnen kerran vähintään pistesijalle vuosien 2002-2013 olympiakisoissa, MM- tai EM-kilpailuissa.
Teddy Tamgho on syntynyt Pariisin koillisella esikaupunkialueella Sevranissa, jonka väestöstä kolmannes ja koululaisista jopa puolet on maahanmuuttajia. Hänen tiensä maailmanmestariksi on ollut kivinen ja edellyttänyt tahdonvoimaa.
Marraskuussa 2011 Ranskan yleisurheiluliitto asetti Tamghon kurinpidollisista syistä 12 kuukauden kilpailukieltoon sekä määräsi vahingonkorvauksiin ja yhdyskuntapalveluun hänen riideltyään maajoukkueleirillä.
Lontoon olympiakisoihin Tamgho ei kyennyt osallistumaan jouduttuaan nilkkaleikkaukseen. Moskovan MM-kilpailuissa nilkka ja psyyke kestivät mainiosti ja Tamgho nousi ylpeänä keskimmäiselle korokkeelle laulamaan marseljeesia.