Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

”Pojat ovat kehittyneet ja hyviä asioita on saatu aikaiseksi” – MM-rinteet odottavat Suomen joukkuetta

7.03.2021 - 14:36:00


Kumparelaskun ja freeskilajien maailmanmestaruuskilpailut huipentavat erilaisen mutta vaiherikkaan talviurheilukauden 2020-2021. Kazakhstanin Almatyssa Suomen edustusjoukkue valmistautuu kaksipäiväiseen MM-koitokseen, 08.03.-09.03.

Joukkueeseen on nimettynä neljä urheilijaa: Jimi Salonen, 26, Jussi Penttala, 27, Olli Penttala, 25 ja Akseli Ahvenainen, 18. Ahvenaiselle aikuisten MM-kilpailut ovat uransa ensimmäiset.

Koronan kurittama kausi on myös tuonut haasteensa Suomen kumparemaajoukkueellle: kausi ei ole kilpailullisesti kuormittanut runsaudellaan. Sen sijaan joukkueella on takana pitkä, jopa puuduttavan pitkä treenijakso.

- Paljon on treenattu ja kisoja on ollut vähemmän tällä kaudella. Kyllä sitä lähtökohtaisesti aina kisoja varten treenataan, niin välillä on tuntunut, että on vähän liikaakin treenannut ja haluaa päästä jo kisaamaan, toteaa Jimi Salonen. Myös päävalmentaja Eemeli Kallas on aistinut jo tovin urheilijoissa kisanälkää.

- Henkisesti se on ollut välillä raskasta urheilijoille kun kisoja on peruttu, mutta sinnikkäästi on jaksettu kaikesta huolimatta tehdä töitä. Kova on tahto pärjätä kisoissa, joten hinkkaaminen treeniolosuhteissa on varmasti tuntunut turhauttavalta kun ei ole päästy kisaamaan normaaliin tapaan. Joka tapauksessa pojat ovat kehittyneet ja hyviä asioita on saatu aikaiseksi, summaa Kallas.

Uransa ensimmäisiin aikuisten MM-kilpailuihin valmistautuvalle Akseli Ahvenaiselle mennyt kausi on toteutunut melko suunnitellusti.

- Minulla oli hyvä mäihä, että pääsin Deer Valleyhyn kisaamaan ja ehdin vielä EC-kisoihinkin mukaan. Tämä on ollut myös mahdollisuuksien vuosi kun on voinut treenata paljon kisaamisen ohella.

Penttalan veljeksille koronavuosi pitkine treenijaksoineen on antanut kisavalmiutta MM-koitokseen. Viimeisimpänä MM-joukkue harjoitteli kaksi viikkoa Rukan kumpareikoissa. Jussi Penttalalle MM-kilpailut ovat uran 6:nnet ja Olli Penttalalle toiset.

- Kyllä minä koen, että ollaan valmiimpia näihin kisoihin kuin aiemmin, tuumaa Olli.

Jussin mukaan kisastarttien vähyys ei vaikuta kilpailun lähtöasetelmiin. Joukkueen kokeinen MM-kävijä ei tavoitteissaan kainostele.

- Treenattu on paljon ja toistoja on tullut, kisoja on kuitenkin ollut suhteessa kaikille vähemmän kuin yleensä. Kyllä tänne on pärjäämään tultu, en minä tätä muuten tekisi enää tässä vaiheessa. Tavoitteet ovat korkealla ja niitä kohden mennään, täsmentää Penttala.

Vaikka Kazakhstanissa kilpaillaan vuosittain maailmancupin huipentavat kumparelaskun finaalit, on tänä poikkeuksellisena vuonna uusittu myös kisarinne. MM-kumpareikko on kaikille MM-kilpailijoille uusi. Päävalmentaja Kallas näkee uuden kisarinteen hyvänä mahdollisuutena urheilijoiden näkökulmasta.

- Rinne on kaikille uusi. Haastavaksi rakennettu kisarinne, mahdollistaa paremmin menestymisen, myös haastajille. Kunhan pystyy kisassa vetämään oman parhaan laskunsa.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!