Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Santeri Kiiveri sai kauden vihdoin käyntiin - ”Ihan hyvää tekemistä”

21.01.2021 - 16:35:00


Para-alppihiihtäjä Santeri Kiiverin kilpailukausi käynnistyi vihdoin Sveitsin Veysonnazissa.

Suurpujottelun Eurooppa Cupin osakilpailulla käynnistynyt monipäiväinen kilpailutapahtuma jatkui kahdella suurpujottelun maailmancupin osakilpailulla.

Kiiveri sijoittui EC:ssä viidenneksi. Eilen käydyssä ensimmäisessä maailmancupin suurpujottelun Kiiveri laski viidennelle sijalle ja tänään osakilpailun kuudenneksi.

- Oma tekeminen on sillä tasolla, mitä oletettiinkin sen olevan. Toki vielä hieman hakemista, kun treenannut pitkälle vain Suomessa, joten olosuhteet ovat erilaiset, eikä tällä hetkellä ihan optimi rinne minulle pehmeyden takia. Siihen nähden ihan hyvää tekemistä. Ne kilpakumppanit, jotka ovat olleet ajallisesti lähellä, ovat siinä edelleen ja pystyy voittamaan. Ei sinänsä ongelmia.

Kiiverin maailmancupin avaus jatkuu pujottelun osakilpailulla.

- Pujotteluun lähdetään hyvillä fiiliksillä ja jatketaan hyvää omaa tekemistä, summaa Kiiveri. Pientä keskustelua lajin parissa riittää vammaluokittelujen kanssa, josta käydään kiivasta keskustelua muun muassa ranskalaisen Arthur Bauchetin kohdalla. Selvällä erolla voittaneen ranskalaislaskijan luokittelun suhteuttaminen muihin kilpakumppaneihin on herättänyt keskustelua laskijoiden ja valmentajien keskuudessa.

- Kyllähän tuota eroa on kärkeen, mutta kun kyse on asiasta, johon ei oikein voi itse määränsä enempään laskemisella vaikuttamaan, niin sillä mennään. Erot ovat suuret ja näillä luokituskertoimilla tulee aina olemaan jos niitä ei voida tarkastella uudelleen, summaa Kiiveri.

Ensimmäisen suurpujottelun osakilpailun voittoon Ranskan Arthur Bauchet 1:50.78. Toiselle sijalle Itävallan Markus Slacher ja kolmannelle sijalle Sveitsin Theo Gmuer. Kiiveri jäi kärkiajasta 6,19 sekuntia.

Tänäänkin selkeään voittoon Ranskan Arthur Bauchet, 1:44.57. Toiselle sijalle Sveitsin Theo Gmuer jääden 2,54 sekuntia kärjestä. Kolmannelle sijalle Itävallan Thomas Grochar jääden 3,46 sekuntia kärjestä. Kiiverille eroa kärkeen oli 5,78 sekuntia.

Lähde ja kuva: Ski Sport Finland


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!