Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Jalkapallon EM-kisoista tarjolla 100 euron riskitön veto!

Maastohiihtomaajoukkueeseen nimettiin peräti 21 urheilijaa – "Halusimme jatkaa viime vuoden mallilla"

15.05.2020 - 13:38:00


Suomen Hiihtoliitto julkisti tänään ensi kauden maastohiihtomaajoukkueen.

Ryhmään kuuluu peräti 21 hiihtäjää, joista 11 on naisia ja 10 miehiä. Mukaan otettiin monta nuorta tulevaisuuden toivoa.

- Halusimme jatkaa viime vuoden mallilla ja harjoitella isolla ryhmällä. On tärkeää saada nuoria maajoukkueharjoittelun piiriin, toteaa päävalmentaja Teemu Pasanen tiedotteessa.

Maajoukkueen yhteinen leiritoiminta käynnistyy vasta loppukesästä.

- Ensimmäiset suunnitelmat leirityksistä on tehty. Aloitetaan yhdessä heinä-elokuun vaihteessa Vuokatissa, jossa on myös rullahiihdon SM-kilpailut. Siellä on ensimmäinen virallinen kokoontuminen. Pääpaino tulee olemaan kotimaan leireissä ja lokakuussa olisi tarkoitus pitää korkeanpaikan leiri ulkomailla, Pasanen avaa.

Miesten ryhmän muodostavat Juuso Haarala, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Lauri Lepistö, Juho Mikkonen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Verneri Suhonen, Markus Vuorela ja Lauri Vuorinen.

Naisten ryhmään kuuluvat Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Vilma Nissinen, Eveliina Piippo ja Krista Pärmäkoski.

Hiihtoliitto tiedotti myös, että nuorten maajoukkuetoimintaan tulee muutoksia. Muun muassa alle 23-vuotiaat lahjakkuudet saavat oman ryhmänsä.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Jalkapallon EM-kisoista tarjolla 100 euron riskitön veto!