NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalainen lumilautailija koki kovia - pohjeluu murtui ja polven eturistiside katkesi

19.2.2020 - 14:48:00


Lahtelaisen lumilautailija Emppu Väisäsen kausi on päättynyt ennen aikojaan.

Ensimmäistä kauttaan A-maajoukkueessa laskeva Väisänen kaatui reilissä Vuokatissa sillä seurauksella, että polvesta katkesi eturistiside ja pohjeluu murtui.

- Oltiin kaverin kanssa Vuokatissa laskemassa ja tarkistamassa uutta parkkia. Siinä oli kaksi hänkkää peräkkäin, ja tykkäsin kovasti siitä setupista. Oli ehkä kolmas tai neljäs mäki, kun lähestyin reiliä etukantilta, enkä saanut lipasta minkäänlaista pitoa tai poppia. Taili ajautui reilin alle, mikä veti mun koko jalan sinne alle ja polvi iskeytyi reilin päätyosaa vasten, Väisänen kertoo Lumilautaliiton tiedotteessa.

- Ajattelin, että nyt jotain meni, mutta pääsin omin jaloin ylös ja kävelinkin vähän matkaa, mutta päätin etten laske alas. Mut haettiin kelkalla ja ensiavussa kokeiltiin jalkaa eikä uskottu, että siinä mitään on. Päätin lepuuttaa yhden päivän, kun oli jalka aika kipeä. Pari päivää myöhemmin menin kaveria kuvaamaan ja seisoskelin kummulla, mutta parin päivän päästä se muljui niin pahasti ja oli edelleen kipeä niin ajattelin, ettei tämä voi olla kunnossa. Otin seuraavan junan etelään ja menin käymään Klausilla (Köhler, maajoukkueen lääkäri). Klaus sanoi heti tavatessa, että pohjeluu aika varmasti on murtunut. Röntgenissä se varmistui, ja seuraavana päivänä menin magneettiin, missä selvisi, että polven eturistisiteet on kokonaan poikki, Väisänen jatkaa.

Tunnelma on tietenkin harmistunut mutta myös toiveikas.

- Fiilis on tosi turhautunut, mutta osaan sen niellä, vaikka tälle kaudelle olisikin ollut vielä paljon annettavaa. Kyllähän tämä kasvattaa henkilöä ja luonnetta eri tavalla. Nälkä on jo nyt ihan erilainen menestymiseen kuin vertaa vaikka viikko sitten. Loukaantumiset kuuluu lajiin eikä nämä koskaan kivoja ole, mutta sellaista se on ja sen kanssa eletään. Uskon ja toivon, että ensi kausi voidaan aloittaa aika kovalla rähinällä kunhan jalka saadaan ensin kuntoon.

Leikkaus suoritetaan ensi viikolla, jonka jälkeen alkaa kuntoutus.

- Vuokatissa jalka jäi kiinni reiliin. Siitä tuli suora isku pohjeluuhun, josta pohjeluu murtui ja tilanteessa myös polvi pääsi vääntymään ja sen seurauksena eturistiside katkesi. Nyt on ensi viikoksi suunnitteilla eturistisideleikkaus. Ensi talveksi Emppu saadaan takaisin, maajoukkueen lääkäri Köhler lupaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!