NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Rene Rinnekangas big airin finaaliin uudella jalalla - "Nykyään taso on niin jäätävä"

25.1.2020 - 06:30:04


Coloradon osavaltion Aspenissa laskettiin perjantaina kutsukilpailu X Gamesin miesten big airin karsinnat, joista Rene Rinnekangas jatkoi finaaliin. Jamiformaatilla lasketuissa kisoissa ei annettu pisteitä, vaan pelkästään järjestys kerrottiin. Vajaan tunnin verran laskijat saivat tehdä parhaat temppunsa, jonka jälkeen kuusi parasta jatkoi finaaliin.

Rinnekangas sai kaikki temppunsa pystyyn. Hän teki kolme erilaista 1440:ntä, frontside 1260:n sekä backside 1620. Hän sai kuitenkin jännittää viimeiseen saakka, sillä hän oli lopulta kuudes ja viimeinen jatkoon päässyt. Karsinnat voitti Kanadan Max Parrot.

- Tuntuu erittäin hyvälle. Hauska nähdä, että pystyn tekemään isoja temppuja. Nykyään taso on niin jäätävä, että jo karsinnoissa nähtiin sellaisia temppuja mitä ei joka kisassa edes näe. Itse asiassa nyt oli ensimmäinen hyvä päivä olosuhteiden puolesta, kun paistoi aurinko ja näki: muina päivinä satanut lunta. Aamulla oli slopen treenit ja nyt big airin kisa, niin nyt mennään vähän kämpille lepuuttamaan, Rinnekangas kommentoi.

Hänellä on ollut hieman loukkaantumisia takanaan, ja nyt oli ensimmäinen kisastartti niiden jälkeen.

- Tänään tein ensimmäiset kunnon isot kisatemput tällä ns. uudella jalalla. Aika pitkään se on ollut kipeä, mutta nyt sen pitäisi olla ok. Vieläkin se vähän vilhoo, mutta mennään vaan hyvällä apinanraivolla eteenpäin.

Lauantaina Rinnekangas laskee big airin iltafinaalia ennen slopestylen finaalin, johon hän pääsi suoraan viime vuoden hopean ansiosta.

- Slopeen lähden kyllä hyvillä mielin. Se on se minun oma päälaji. En malta odottaa, että pääsee laskemaan kaikkien rokkitähtien kanssa joita pienestä saakka fanittanut. Iso päivä edessä, Rinnekangas kertoo.

Lähde: Lumilautaliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!