Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Lumipäiviä alla ennätyksellinen määrä” – Suomen kumparejoukkue intopiukkana maailmancupiin

5.12.2019 - 23:33:30


Suomen kumparelaskumaajoukkue esittäytyi Rukakylän laskuväelle avoimessa mediatilaisuudessa torstai-iltana Ravintola Pisteessä. Tilaisuudessa ääneen pääsivät myös kumparemaajoukkueen lisäksi Rukakeskuksen markkinointijohtaja Jenni Ihatsu, sekä maajoukkueen lääkärinä toimiva Riina Komonen sekä fysioterapeutti Sami Kiiski.

Rukan kumpareikossa käynnistyivät myös tänään Freestyle Opening Ruka -tapahtuman ensimmäiset viralliset harjoitukset, jossa nähtiin jo hieman esimakua tulevasta. Myös Suomen kumparemaajoukkue pääsi ottamaan ensituntumaa rinteeseen. Entinen kumparelaskija ja kilpailun pääsihteeri Minna Karhu kehui Rukan huippuolosuhteita kisan järjestämiseen. Karhu näkee myös lajin kehittyneen huimasti omilta kumparelasku ajoiltaan.

- Rinne on erittäin hyvässä kunnossa, meillä on jälleen ensiluokkaiset olosuhteet maailmancupin avaukseen. Koska kyseessä on olympialaji, on sille ominaista kehittyä huimasti miltei kausittain. Erityisesti hypyissä näkee huimaa kehityskaarta vuosien saatossa ja lasku nopeus on aivan toista luokkaa, sanoo Karhu.

Suomen kumparemaajoukkueen naislaskija Riikka Voutilainen, 17, sai hyvää tuntumaa päivän harjoituksista.

- Treenit kulkivat hyvin ja tästä on hyvä lähteä kokoamaan kisasuoritusta kohti lauantaita, kommentoi Voutilainen.

Maailmancuptiimiin tällä kaudella nimetty Akseli Ahvenaiselle alkukausi on ollut työn täyteläinen.

- Täytyy kyllä sanoa, että lumipäiviä on tullut alle ennätyksellinen määrä ja kotona on ehtinyt käydä juuri ja juuri pyykit pyöräyttämässä ja taas jo uuteen reissuun. Tämä kaikki on ollut minulle uutta, mutta tosi siistiä, Ahvenainen summaa.

Suomen kumparemaajoukkueen päävalmentaja Eemeli Kallaksen mukaan alkukausi on mennyt suunnitellusti tiiviin harjoituskalenterin tahdissa.

- Meillä on takana erittäin tiivis mutta soljuvasti sujunut alkukausi. Odotan että jokainen urheilijani pääsisi lähelle sitä omaa maximitasoaan ja pystyisi laskemaan sillä mielentilalla ja fokuksella lauantaina, että saisivat tehtyä sen oman parhaan laskunsa, kommentoi Kallas.

Lähde: Ski Sport Finland


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!