NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

MM-keskimatka tarjosi jännittäviä käänteitä - pettymys suomalaisille

23.3.2019 - 14:20:08


Hiihtosuunnistuksen MM-keskimatka tarjosi luvatusti jännittäviä käänteitä Ruotsissa. Yhteislähtönä käyty kilpailu päätyi suomalaisittain pettymyksiin. Niin naisissa kuin miehissä mitali olisi ollut otettavissa, mutta kärki pääsi karkuun ja loppusuoralla sijat tippuivat niin, että Ville-Petteri Saarelan ja Salla Koskelan oli tyytyminen palkintosijojen ulkopuolelle seitsemänsiksi.

Miesten kilpailun voitti Ruotsin Erik Rost, joka piti kärki paikkaa läpi kilpailun. Lopussa ero hopealle hiihtäneeseen Audun Heimdal oli vain 5 sekuntia. Rost tekikin kilpailun loppu puolella ison virheen ja takana tulevat pääsivät jo ohi. Ruotsalainen onnistui kuitenkin lopun kovalla hiihdolla kääntämään kilpailun itselleen parhain päin. Pronssia otti Sveitsin Gion Schnyder.

Suomen Ville-Petteri Saarela taisteli hienosti kärjen mukana, mutta lopussa takaa tulleet venäläiset pääsivät ohi ja jättivät miehen seitsemänneksi.

- Tämä oli tuttu tilanne. Mitali meni maalisuoralla parinkymmenen metrin päässä. Suoritus oli koko ajan hallinnassa, mutta se ei tänään riittänyt. Lopussa jäin pussiin ja siinä meni sitten kaksi sijaa. Mitalia tultiin täältä hakemaan ja se jäi saamatta, joten tottakai olen pettynyt, Saarela muistelee Suunnistusliiton sivuilla vuoden 2015 yhteislähtönä hiihdettyä keskimatkaa, joka kulki samoin sävelin lopun osalta.

Naisissa kilpailun ennakkosuosikki, moninkertainen maailmanmestari Tove Alexandersson joutui taipumaan venäläiselle Maria Ketskinalle. Koko kilpailun kärjessä hiihtänyt Alexandersson johti kilpailua vielä puoli kilometriä ennen maalia, mutta lopun kaatumiset antoivat venäläiselle mahdollisuuden voittoon. Pronssille hiihti niin ikään venäläinen Alena Trapeznikova.

Suomalaisista parhaiten onnistui Salla Koskela. Koskela pysyi kärjen vauhdissa kaksi ensimmäistä lenkkiä, mutta kolmannella lenkillä eroa alkoi tulla ja lopussa sijoitukseksi tuli seitsemäs.

- Kilpailu lähti hyvin, mutta kolmannella lenkillä tein oijon, mutta rasti ei tullutkaan vastaan siinä missä luulin. Pakka hajosi ja virheitä tuli lisää. Loppusuoralla tuli sitten väsymys. En tiedä, mitä on tapahtunut, mutta hiihtovauhti jäi kyllä Turkkiin, Koskela harmittele virheitä Suunnistusliiton sivuilla.

Lähde: Sunnistusliiton verkkosivut


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!