NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomelle 12 mitalin potti talviuniversiadeista

12.3.2019 - 14:40:29Venäjän Krasnojarskissa järjestetyt talviuniversiadit päättyivät tänään.

Suomen joukkueen johtajana toiminut Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön opiskelijahuippu-urheilun asiantuntija Jukka Tirri summaa kisarupeaman tyytyväisenä.

- Venäjä järjesti onnistuneet kisat, jotka olivat monessa mielessä kaikkien aikojen suurimmat talviuniversiadit. Suorituspaikat olivat ensiluokkaisia ja seremoniat näyttäviä. Parannettavaa olisi ollut ennen kaikkea kisakuljetuksiin liittyvissä järjestelyissä.

Suomella oli kisoissa suuri joukkue, 81 urheilijaa ja yhteensä 109 henkilöä. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, sillä suomalaisurheilijat saavuttivat Krasnojarskissa peräti 30 pistesijaa eli sijoitusta kahdeksan parhaan joukkoon.

Suomalaiset ylsivät pisteille kaikissa seitsemässä lajissa ja mitaleja tuli yhteensä 12 (3-2-7), mikä on kaikkien aikojen suurin määrä niin talvi- kuin kesäuniversiaditkin huomioiden. Kisojen virallisessa mitalitilastossa kuten myös saavutettujen mitalien määrässä Suomi oli parhaana Pohjoismaana viides.

Hiihtosuunnistajat toivat puolet Suomen mitaleista ja Liisa Nenonen oli kahdella kullalla ja yhdellä pronssilla lajin kuningatar. Hiihtosuunnistus oli ensimmäistä kertaa universiadien kilpailuohjelmassa.

Maailman parhaat muodostelmaluistelijat herättivät ansaittua huomiota Team Uniquen ja Marigold IceUnityn johdolla.

- Meillä on ollut Krasnojarskissa upea ja hienohenkinen suomalaisjoukkue, joka on suoriutunut loistavasti niin kilpailuissa kuin niiden ulkopuolellakin. Hiihtosuunnistuksen ja muodostelmaluistelun lisäksi lumilautailija Axel Thelen oli yksi kisojen suurimmista suomalaisonnistujista kahdella pronssillaan ja myös maastohiihtäjät tekivät hyvää työtä kamppailussa Venäjän ylivoimaisen hiihtomahdin jälkeisistä sijoista. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia talviuniversiadeja, jotka pidetään Sveitsin Luzernissa tammikuun lopulla 2021, Tirri summaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

HIFK hankki hyökkääjän

19.5.2019 15:30:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sergio Ramosin kausi ohi

19.5.2019 11:24:20

 

 

Isco tyytyy vaihtomiehen rooliin

19.5.2019 10:38:20