NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaismenestystä perinteisen väliaikalähdöissä Cognessa - "Kertun aivan mahtava hiihto"

17.2.2019 - 18:43:22


Kerttu Niskanen hiihti hienoon voittoon 10 kilometrin väliaikalähdössä Cognessa. Niskanen voitti kisassa toiseksi tulleen Sveitsin Nadine Fahndrichin kolmen sekunnin erolla. Kolmanneksi hiihti Venäjän Natalia Nepryaeva, 12,6 sekuntia Niskasesta jääneenä.

Suomen joukkueen päävalmentaja Matti Haavisto oli tyytyväinen koko naisten joukkueen panokseen.

- Kertun aivan mahtava nousujohteinen hiihto toi voiton tämän päivän kilpailussa. Kokonaisuutena hyvä suoritus joukkueelta. Anne myöskin hienolla nousujohteisella hiihdolla 10:s tänään. Vilma hienosti pisteillä 23:s tänään. Saavat olla kyllä tyytyväisiä hiihtoihinsa. Emmi kommentoi ettei ihan parasta saanut irti. Aika tyypilliset tunnelmat, kun korkealla hiihdetään ja ensimmäisiä kilpailuja korkealla ja ensimmäiset maailmancupit ulkomailla. Hyvää kokemusta Emmille ja täytti hyvin paikkansa.

Anne Kyllönen iloitsi kauden parhaasta hiihdostaan.

- Alku lähti ehkä vähän nihkeesti liikkeelle. Hiihto oikeestaan käynnistyi vasta siinä kolmen kilometrin jälkeen, jonka jälkeen oli hyvää hiihtämistä. Hyvä näin, kymppisija ja nousujohtoinen hiihto. Kyllä oli varmaan kauden parasta hiihtoa.

Kerttu Niskanen oli helpottunut löydettyään hyvän hiihtokunnon juuri MM-kisojen alla.

- On hyvät fiilikset ja voi sanoa, että olen enemmän kuin onnellinen nyt. Todella vaikea talvi ollut tähän asti. Kyllä vielä muutama viikko sitten olin aika epäuskoisena, että kerkeänkö tälle talvelle minkäänlaiseen kuntoon. Päivä päivältä mennyt parempaan suuntaan ja odotin tätä Cognen pertsan kymppiä kyllä tosi paljon. Kun hiihdetään korkealla ja loivapiirteinen pitkiä työpätkiä sisältävä rata, niin sopii mulle tosi hyvin. Tulokseen olen kyllä tosi tyytyväinen.

Miesten kilpailussa Iivo Niskanen sijoittui toiseksi, Venäjän Alexander Bolshunovin jälkeen. Kolmanneksi kilpailussa tuli Venäjän Alexander Bessmertnykh. Bolshunov oli päivän kilpailussa ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Niskanen jäi voittajasta 43,7 sekunnin päähän.

- Ihan mukiinmenevä kakkossija. Aina ei voi voittaa, toki ero Bolshunoviin muodostui aika isoksi lopulta. Pyrin hiihtämään hänen väliaikojensa mukaan, kun vajaan kymmenisen minuuttia perään lähdin, niin tiesin tilanteen. Viimeiset kilometrit oli sitten raskaammat. Siinä tuli tappiosekunteja varmasti muihinkin. Yritin vielä kääntää pelin, mutta en pystynyt.

Päävalmentaja Matti Haavisto oli tyytyväinen myös Iivon hiihtoon ja odottaa Bolshunovin ja Iivon taistelua Seefeldin MM-kisoissa.

- Hiihto näytti vahvalta ja tästä on hyvä lähteä kohti Seefeldiä. Siellä on vähän suosikin paineita Bolshunovillakin ja Iivo siinä tiukasti kannassa. Vähän jäi Iivolla varmasti hampaankoloon ja siinä pertsan 15 kilometrillä otetaan sitten uudestaan yhteen ensi viikolla alkavissa kisoissa.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Super-Kiviranta! Leijonat johtoon

19.5.2019 21:34:26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MM-surkimuksen maaliero nyt 6-34

19.5.2019 19:00:13