NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Todella sosiaalinen kaveri” – pikaluistelijat maailmancupiin uuden valmentajan johdolla

14.11.2018 - 23:28:33


Oulun Tarmon Harri Levo ja Helsingin Luistinkiitäjien Samuli Suomalainen ovat valmiina viikonloppuna käynnistyvään pikaluistelun maailmancupiin. Kauden kaksi ensimmäistä maailmancupin osakilpailua käydään Japanissa, Obihirossa 16.-18.11. ja seuraavana viikonloppuna Tomakomaissa.

Tomakomai Highland Sports Centerissä Samuli Suomalainen kisaa ensimmäisessä 500 metrin kisassa sekä 1000 ja 1500 metrillä. Levo kisaa molemmat 500 metrin kilpailut. Levo pääsee mukaan 500 metrillä A-ryhmään, kuten Suomalainen 1000 metrillä. Molemmille A-ryhmän startit ovat uran ensimmäiset ja ne periytyvät maapaikkoina Mika Poutalalta.

Harri Levo:

- Päävalmentaja vaihtui ja lievästi sanottuna hänen johdolla on nyt vedetty erilainen kesä. Treenimäärä on noussut keskimäärin seitsemän tuntia viikossa. Kesä ja syksy mennyt hyvin ilman suurempia loukkaantumisia, eikä ylikuntoakaan ole näkynyt. Raskasta on ollut, kieli vyön alla on vedetty.

- Karsintakisoissa Inzelissä olin vielä aika väsynyt ja startit olivat hitaimpia kolmeen vuoteen. Nyt ollaan täällä jo totuttu aikaeroon ja luisteli tuntuu hyvältä, valmentajan viisaus alkaa näkyä.

- Päävalmentajasta vielä sen verran, että kyseessä on todella sosiaalinen kaveri. Positiivinen ja sydämellinen tyyppi kaikkiaan. Antaa kaiken urheilun eteen.

- A-ryhmää lähdetään korkkaamaan ja jää on ainakin helkkarin hyvässä kunnossa. Innolla kisaan.

Samuli Suomalainen:

- Kesä ja syksy ovat olleet odotetun raskaita treenien osalta. Tiesin että kun Mueller valittiin tuohon pestiin, niin meininki tulee muuttumaan rajusti. Olen ollut tyytyväinen hänen ohjelmaansa ja tyyliinsä valmentaa.

- Tulokset ovat olleet nousujohteisia tähän asti, joten toivotaan että sama meno jatkuu maailmancupkiertueellakin. Jetlagista olen jo melkein toipunut keskiviikkoiltana ja jäällä meno on ollut hyvää. Kiva päästä kisaamaan raskaan kesän ja syksyn jälkeen.

Päävalmentaja Peter Mueller:

- Olen erittäin tyytyväinen kesän treenijaksoon koko ryhmältämme (A.-maajoukkue ja nuoret), meininki on ollut hyvä. Maailmancupiin meiltä lähtee kaksikko, joka on nuori (Suomalainen) ja vielä tällä tasolla kokematon. Lähdemme kisaamaan Aasiaan innoissamme ja uskon hyviin tuloksiin kummankin osalta.

Urheilutoimenjohtaja Janne Hänninen:

- Palkatessamme Peterin päävalmentajaksi halusimme tarjota koko porukalle laadukasta yhteisharjoittelua ja sitä olemme saaneet. Hienoa nähdä monen luistelijan kehitystä, mutta totta kai pitkä on vielä matka Pekan (Koskela) ja Mikan (Poutala) tasolle.

Toni Flink


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

HIFK hankki hyökkääjän

19.5.2019 15:30:30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sergio Ramosin kausi ohi

19.5.2019 11:24:20

 

 

Isco tyytyy vaihtomiehen rooliin

19.5.2019 10:38:20