NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Levin maailmancupin rinne ja lumi saivat FIS:n hyväksynnän

14.9.2018 - 18:19:18


Maailman pohjoisimman alppikilpailun, Levin maailmancupin kisarinne tarkistettiin tänään 14.9.2018 FIS:n tekniikkalajien kilpailujohtajan toimesta. Levi Black-rinne sai puhtaat paperit, kuten myös säilölumi, joka täyttää kriteerit ns. hyvästä lumesta ja lunta on edelleen riittävästi kisan läpi viemiseen 17.-18.11.2018.

Levillä säilöttiin tänä vuonna toista kertaa lunta maailmancup-kisaa varten. Kuuma kesä laittoi paksujen rakennushuopien alle makaavan lumen koville. Helmikuussa kasattu 40 000 kuutiota lunta piti kuitenkin pintansa ja jäljellä on vielä noin 15 000-20 000 kuutiota, joka riittää hyvin kisan läpi viemiseen.

- Kisarinteessä pitää olla vähintään 50cm lunta ja sen verran saamme säilölumesta. Heti kun kelit sallii alkaa myös lumetus, kertoo Levi Ski Resortin rinnepäällikkö Hannu Mäkitalo.

Säilölunta aletaan levittämään rinteeseen lumikissojen avulla marraskuun alussa ja työ kestää kaiken kaikkiaan noin viikon verran. Säilölumeen liittyy monta pientä yksityiskohtaa, jotta kaikki menee toivotulla tavalla alusta loppuun. Esimerkiksi se milloin huovat otetaan pois lumen päältä on tarkkaa hommaa. Jos ilma on liian kylmä, tarttuu huopa takiaisen tavoin lumeen kiinni ja sitä on mahdotonta saada irti. Jos taas huovat otetaan pois liian aikaisin, lumi ehtii sulaa. Tänään mitattuna lumi oli huovan alla –1°C.

Levi Black –rinteessä on kaksi säilölumikasaa. FIS:n tekniikkalajien kilpailujohtaja, ranskalainenEmmanuel Couder oli innokas kurkistamaan paksujen huopien alle nähdäkseen lumen.

- The snow is not dead (lumi ei ole kuollut), huudahti Coudier katsoessaan lunta suurennuslasilla.

Lumen rakenteen tulee olla oikeanlainen, eli tähden muotoinen, jotta hiutaleet tarttuvat toisiinsa ja muodostaa niin sanottua hyvää lunta. Lumi ei siis saa olla liian kuivaa tai märkää.

- Levi on tunnettu lumenlaadustaan. Levin osakilpailussa voi voittaa kuka vaan, koska lumen laatu on niin hyvä. Kilpailijoiden aikaerot jäävät kisassa todella pieniksi, ja tämä takaa hyvän kilpailun, Coudier kertoo.

Levin maailmancupin pääsihteeri Marko Mustonen oli tyytyväinen kilpailualueen tarkistuksen lopputulokseen ja uskoo kilpailusta tulevan jälleen kerran upea näytös niin kilpailullisesti kuin myös järjestelyiden puolesta.

- Itselläni on tuntuma, että on jälleen otettu muutama askel oikeaan suuntaan ja eteenpäin. Olemme hyvissä ajoin liikkeellä eli edellä aikataulua, meillä on kokemukset taustalla suorituspaikkoihin ja lumensäilöntään edellisistä vuosista. FIS:n luottamus meihin allekirjoittaa sitä, että viime vuonna onnistuttiin hyvin ja tänä vuonna jatketaan samaan suuntaan, kertoo Marko Mustonen.

FIS tulee panostamaan lisää urheilijoiden esille tuomiseen. Esimerkiksi TV-lähetysten grafiikkaa uudistetaan, ja tulevalla kaudella katsoja saa enemmän infoa jokaisesta laskijasta. Myös kisajärjestelyistä sekä teknisistä asioista kerrotaan avoimemmin ulospäin niin katsojille, medialle kuin eri sidosryhmille.

Lähde: Tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

Marcos Baghdatis lopettaa

24.6.2019 13:33:47

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sudenpennuille makea revanssi

23.6.2019 22:01:24