NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

IL: Harri Olli tuomittiin korvaamaan Hiihtoliitolle yli 12 000 euron oikeudenkäyntikulut

25.6.2018 - 14:34:37


Mäkihyppääjä Harri Olli on hävinnyt oikeustaistelun Hiihtoliittoa vastaan, kertoo Iltalehti. Helsingin käräjäoikeus hylkäsi Ollin oikeuskanteen.

Olli tuomiittiin korvaamaan Hiihtoliitolle oikeudenkäyntikuluja 12 400 euron edestä. Ollin on maksettava myös omat, vajaan 7 000 euron oikeudenkäyntikulunsa.

Jupakka sai alkunsa vuonna 2016, jolloin Ollin urheilijasopimus Hiihtoliiton kanssa purettiin. Olli oli esiintynyt rahapeliyhtiön mainoksessa, mikä liiton mukaan rikkoi urheilijasopimuksen ehtoja.

Olli näki tilanteen toisin ja vei asian käräjille. Asia ratkaistiin ensin Urheilun oikeusturvalautakunnan välimiesmenettelyssä Hiihtoliiton eduksi.

- Ollin uudessa kanteessa kysymys oli pyrkimyksestä kumota välimiestuomio. Ollin leiri perusteli kannetta sillä, että välimiehenä toiminut Timo Ojala olisi ollut esteellinen tehtävän hoitoon. Olli ja Hiihtoliitto valitsivat Ojalan välimieheksi yhdessä. Esteellisyyttä perusteltiin sillä, että Ojalalla olisi ollut ennakkoasenteita ratkaista asia liiton hyväksi, eikä hänen yhteyksiään Hiihtoliittoon ollut tuotu riittävällä tavalla ilmi. Vastaaja kiisti jyrkästi Ollin leirin kanteessa esitetyt väitteet, Iltalehti kirjoittaa.

Käräjäoikeus ei katsonut tuomion purkua perustelluksi ja alkuperäinen välimiestuomio pysyy voimassa. Siitä on mahdollista valittaa hovioikeuteen.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!