VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Pärmäkoski povaa tiukkaa kisaa skiathlonista: "Jokaisen kunto on pieni arvoitus"

9.2.2018 - 18:28:21


Lauantaina PyeongChangin talviolympialaisissa nähdään 18 suomalaisurheilijaa. Muun muassa maastohiihto saadaan käyntiin naisten osalta ja lumilautailussa lasketaan miesten slopestylen karsinta.

Maastohiihdon avauskilpailu skiathlon on nyt viimeistä kertaa mukana arvokisaohjelmassa. Kilpailu on olympiauran avaus Matintalolle sekä Monoselle. Niskaselle olympiastartti on toiseissa Olympialaisissa uran kuudes ja Pärmäkoskelle kolmansissa Olympialaisissa seitsemäs.

- Huomenna tärkeä kisa, ensimmäiset mitalit jaetaan näissä Olympialaisissa. Mielenkiintoinen kisa sinänsä, että jokaisen kunto on pieni arvoitus, ei voi tietää, mitä vauhtia kukakin hiihtää. Ja olisihan se kiva kuulua historiallisesti viimeisiin mitalisteihin skiathlonissa, Pärmäkoski povasi Suomen Olympiakomitean tiedotteessa.

- Hyvällä meiningillä avauskilpailuun. Skiathlon ei ole minun suosikkimatkani, mutta kiva päästä aloittamaan heti ensimmäisestä matkasta nämä kisat. Tykkään ladusta, siinä on hiihdettävää nousua ja sopii kyllä minulle, Kerttu Niskanen puolestaan kommentoi.

Slopestylen karsinnassa lasketaan kaksi laskua, joista paremman pisteet jäävät voimaan. Molempien karsintaryhmien kuusi parasta selviytyvät finaaliin. Suomalaiset laskevat kaikki ensimmäisessä ryhmässä: Kalle Järvilehto, Peetu Piiroinen, Rene Rinnekangas, Roope Tonteri. Vancouverin (2010) halfipen hopeamies Piiroiselle olympiakisa on uran kolmas toisissa Olympialaisissa ja Tonterille toinen. Järvilehto ja Rinnekangas ovat ensikertalaisia.

– Todella mielenkiintoinen kisa edessä. Radalla on rakennelmien suhteen todella erikoisia valintoja. Kiinnostaa nähdä, mitä muut keksivät vetää siellä. Tavoite on tehdä parhaani ja tehdä parhaani hyvin, Kalle Järvilehto kertoi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, keskiviikon tulokset

24.1.2019 08:22:43