VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Inola neljäs - Tuomisto viides parahiihdon maailmancupin päätöksessä

9.2.2018 - 17:39:31


Inkki Inola sijoittui oppaansa Vili Sormusen kanssa neljänneksi parahiihdon maailmancup-kauden päättäneessä perinteisen 20 kilometrin kilpailussa Vuokatissa. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa Ilkka Tuomisto taisteli uransa viimeisessä maailmancup-startissa pitkään palkintokorokesijasta ja oli lopulta viides.

– Loppuun saakka ei tasapainoista kovaa hiihtoa saa tehtyä. Linjassa sen kanssa, mitä täällä tämä viikko ollut. Alku lähtee aina asiallisesti, kun siitä saa homman toimimaan normaalisti, pystyy loppuun tulemaan ihan eri lailla, Tuomisto sanoi.

Parahiihdon päävalmentaja Toni Myllylä piti suomalaisurheilijoiden suorituksia Saksan Oberriedissä ja Vuokatissa kokonaisuutena positiivisena.

– Koko joukkueella olemme selvästi menneet eteenpäin. Inkin suoritukset jäävät positiivisena mieleen, tason nostoa on tullut. Varmasti tulevaisuudessa erittäin lupaava urheilija. Ilkalle Saksassa kaksi podium-paikkaa, vaikka Vuokatti oli alavireisempi, podium-sijat kertovat Ilkan olevan yhä taistelussa mukana ja pystyvän hyvänä päivänä kamppailemaan Koreassa mitaleista. Sini oli kahdesti sprintin finaalissa. Meillä on joukkueena ihan hyvä tilanne. Nyt täytyy vaan miettiä, miten eri urheilijoiden osalta viimeiset viikot ennen paralympialaisia käytetään hyväksi ja tehdään hyviä ratkaisuja, Myllylä kertasi.

Sini Pyy jätti perjantain kilpailun hiihtämättä, sillä hän ei tuntenut oloaan täysin terveeksi, eikä halunnut paralympialaisten lähestyessä ottaa riskiä. Lasse Kankkunen keskeytti.

Paralympialaisiin lähtevät suomalaishiihtäjät palaavat vielä Vuokattiin viimeistelyleirilleen helmikuun lopulla ennen lähtöä Koreaan.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!