COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kauden ensimmäiset nuorten SM-kilpailut talvisessa Iisalmessa – Mannila aikataulussa nuorten MM-kisoja kohti

3.1.2018 - 17:03:30


Iisalmen Paloisvuoren maisemissa on viikonloppuna vilskettä, kun 17–20-vuotiaiden sarjoissa kilpaillaan SM-mitaleista. Kauden ensimmäiset nuorten SM-kilpailut toimivat hiihtäjille katsastuksina nuorten MM- ja PM-kisoihin.

Kilpailut alkavat perjantaina perinteisen 5 ja 10 kilometrin matkoilla väliaikalähdöillä, jatkuvat vapaan sprintillä lauantaina ja huipentuvat vapaan yhteislähtöihin (17- ja 18-vuotiaat) ja yhdistelmähiihtoihin (20-vuotiaat).

Kilpailunjohtaja Ahti Korhonen odottaa kisaviikonloppua levollisin mielin. Talkooväki on rakentanut kisoja uutterasti ja järjestelyt ovatkin sujuneet suunnitelmien ja aikataulujen mukaan.

– Olosuhteet Paloisvuorella ovat hyvät. Radat ovat hyvässä kunnossa. Ne ovat vaativia, joten niillä erottuu kyllä parhaat hiihtäjät. Lunta on riittävästi ja ennusteiden mukaan pakkanen ei haittaa kilpailua. Olosuhteet ovat tasapuoliset, Korhonen sanoo tiedotteessa.

Yksi nuorten MM-kisoihin mielivistä on Oulun Hiihtoseuran Lauri Mannila, jolla kaikki on sujunut hyvin viime viikot. Hän on myös yksi niistä, jotka ottivat tuntumaa tulevan viikonlopun ratoihin viime viikonlopun esikisoissa.

– Radat vaikuttivat erittäin hyviltä. Vitosen lenkki oli viimeisen päälle hyvä, hyvät ja kovat maastot, mutta myös vaihtelevuutta.

Mannila on vahva ehdokas kärkipäähän 20-vuotiaissa kaikilla matkoilla ja tietää mahdollisuutensa itsekin, mutta erityisen paljon hän odottaa sprinttiä.

– Sprinttiin on kovimmat odotukset, se on varmasti oma vahvin matkani. Sprinttirataa ei ollut viikonloppuna vielä ajettu, mutta karttojen ja profiilien pohjalta vaikuttaa kohtuu kovalta. Pari aika kovaa nousua, nuorten MM:ssä taisi olla samantyylinen latu. Hyvin toimii katsastuskisana, hän sanoo ja nostaa sprinttiin yhtenä kovana nimenä esiin myös Verneri Poikosen. Nuorten MM-kilpailuihin Suomen joukkue julkistetaan Vantaan SM-hiihtojen jälkeen.

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hän on Suomen nopein mies!

21.7.2018 21:12:31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC Honka johtaa TPS:ää

21.7.2018 18:00:08