COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ruka isännöi kumparelaskun maailmancupavausta

23.11.2017 - 15:00:06


Freestylen kumparelaskun maailmancupkausi käynnistyy jälleen joulukuun alussa Rukalta. Jo vuodesta 2010 alkaen on Rukan kumpareikossa avattu kumparelaskun maailmacupkausi aina itsenäisyyspäiväviikolla.

Kisarinteen kirkkaat iltavalot ovat vuosien aikana tulleet tutuiksi myös kansainväliselle freestyleyhteisölle. Useat maajoukkueet ovat tänäkin vuonna Rukalla harjoittelemassa ennen maailmancupstarttia.

Suomalainen kumparelasku kantaa pitkiä ja menestyksekkäitä maailmancup- ja arvokisaperinteitä. Niitä on tänä vuonna jatkamassa nuori, mutta yllätysvalmis joukkue. Suomen kumparemaajoukkueen päävalmentajan Janne Lahtelan mukaan joukkueen kärkitavoite Rukan kotikisoissa on paikka superfinaalissa eli kuuden parhaan joukossa.

- Joukkue koostuu kokeneista maailmancup- ja Eurooppa cup -laskijoista sekä junioreista. Terävin kärki tavoittelee superfinaalipaikkaa ja haastajaryhmän laskijat saavat arvokasta kokemusta isoista kisoista ja onnistuessaan taistelevat maailmancuppisteistä, Lahtela linjaa tiedotteessa.

Olympiakauden avauskilpailussa on sijoitusten lisäksi tärkeässä asemassa olympiaranking-pisteiden hankinta, joita suomalaislaskijoiden lisäksi tavoittelevat myös muiden maiden urheilijat. Rankingpisteiden avulla avautuu Pyeongchangin talvikisoihin lisäpaikkoja.

- Meillä on Rukan rinteessä takana enemmän treeniä kuin kenelläkään muulla laskijalla ja se antaa vahvuutta tekemiseen. Kun ympärillä on tutut olosuhteet ja kotiyleisön kannustus, niin kotikisat tuovat aina urheilijalle lisäpotkua, Lahtela kertoo.

Kansainvälinen freestyleyhteisö on tiivis ja aktiivinen. Osoituksena tästä Rukan maailmancupin alla järjestetään hiihtokeskuksessa freestyleleiri, joka kokoaa juniorilaskijoita harjoittelemaan eri freestylen lajimuotoja. Samalla nuoret urheilijat saavat seurata lähietäisyydeltä esikuviensa otteita.

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

Ilvekselle pahoja takaiskuja

17.8.2018 10:57:53