KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mika Poutala pettyi maailmancupin avauksessa

10.11.2017 - 22:03:43


Mika Poutala sijoittui 15:nneksi pikaluistelun maailmancupin perjantaina avanneella Heerenveenin 500 metrillä. Poutalan startti oli kauden paras (9,70), mutta kierros (25,4) ei kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla. Loppuaika oli 35,18, joka jäi 34 sadasosaa palkintokorokepaikasta,

- Startti toimi tosi hyvin, kauden nopeinta vauhtia. Olen siihen tosi tyytyväinen. Kierros on ollut tähän mennessä tällä kaudella vahvuus, tänään meni vähän toisinpäin. Ensimmäinen kaarre oli vähän haastava, vaikka ei siinä mitään virhettä tapahtunut. Ei vain saannut vauhtia semmoiseksi, mihin olen tottunut. Sen jälkeen yritin takasuoralla kiristää, mutta kaarteeseen jäi vaan paljon vauhtia.

- Lauantaina vaan samanlainen startti ja perään kierros johon olen tottunut, niin ei pitäisi tarvita ylittää itseään kärkipaikoista taistellakseen, Poutala totesi kuntopyörän selästä kisan jälkeen.

500 metrin voittoon luisteli Norjan Håvard Holmefjord Lorentzen ajalla 34,69. Voitto oli norjalaiselle uran ensimmäinen maailmancupissa.

Kakkoseksi sijoittui Poutalan parina luistellut Saksan Nico Ihle (34,78) ja kolmanneksi Hollannin Kai Verbij (34,84).

Pekka Koskela avasi pikaluistelun maailmancupin Hollannin Heerenveenissä perjantaina 500 metrin B-ryhmässä ajalla 35,38 sijoittuen yhdeksänneksi. Koskelalle tuli sijoituksesta yksi maailmancupin piste.

- Hyvä veto. Ensimmäisessä kurvissa asento karkasi taakse ja olin vähän syvällä jäässä. Siitä väännettiin kuitenkin tuollainen aika. Kierroksella on ”ilmaa” eli varaa parantaa. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen perusvarmaan vetoon. Kiva jos meininki vakiintuu 35-alaosiin, näin pystyn hakemaan ihan haukkana sitten timanttivetoja, Koskela sanaili kauden virallisen avausvedon jälkeen.

Harri Levo oli ajalla 35,92 25:s, Hollannin Jan Smeekens oli ryhmän nopein ajalla 35,07.

Ensimmäisenä suomalaisena tämän talven maailmancupin jäille ehtinyt Elina Risku oli 500 metrin B-ryhmässä 17:s ajalla 39,85. Ryhmän nopein oli Yhdysvaltain Brittany Bowe (38,20).

Lähde: Tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!