KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen alppihiihdon maajoukkue varovaisin odotuksin Leville

9.11.2017 - 18:23:20


Levillä viikonvaihteessa laskettava alppihiihdon maailmancup korkkaa kauden miesten puolella tällä tasolla. Itävallan Söldenissä pari viikkoa sitten avaus jäi puolitiehen: naiset laskivat jännittävän suurpujottelun lauantaina, mutta sunnuntain miesten kilpailu jouduttiin perumaan kovan myrskyn vuoksi – ja kotimatkat alkoivat.

Päävalmentaja Janne Haarala odottaa, että toisella kierroksella nähdään sinivalkoiset värit sekä lauantaina naisten kisassa että sunnuntaina miehissä.

– Tietysti tämä on tavoitteemme.

Naisten nuori joukkue hyökkää kauteen Riikka Honkasen johdolla.

– Tämä Levi Black on minulle tuttu rinne ja tykkään laskea siinä. Kauden mittaan painopiste on Eurooppa cupissa. Siellä pitää pystyä parantamaan FIS pisteitä.

Hilla Hannola ja Kia-Emilia Hakala ovat mukana maailmancup tasolla ensimmäistä kertaa.

Miehissä, Suomen joukkueessa trio, Jens Henttinen, Joonas Räsänen ja Victor Malmström, on laskenut maailmancupissa 57 kisassa. Eurooppa Cupissa heillä on listoilla 178 kisaa. Kokemattomampi kolmikko Arttu Niemelä, Teddy Takki ja Robin Bäck lähtee mukaan Niemelän yhdellä maailmancup-startilla ja EC-starttejakin heillä on kasassa vasta 15.

Henttinen ja Räsänen ovat valmistautuneet tähän kauteen maajoukkueen ulkopuolella, Jens ruotsalaisvalmennuksessa Tärnäbyssä.

– Siellä pääsin heti hyvin sisään tiimiin ja homma toimii mukavan leppoisassa hengessä. Tykkään olla siellä. Sunnuntain kisa on yksi muiden joukossa – ja maanantaina mennään taas eteen päin.

Joonas Räsänen on harjoitellut omassa ”Sekka-pois” tiimissään paljolti Michael Ankenyn kanssa.

- Meillä on vähän samanlainen tilanne ja homma Jensin kanssa ja Jens (Henttinen) on minulle eräänlainen ”veli”, olemme niin paljon olleet yhdessä. ”Sekka pois” on edelleen minun mottoni. Teen tätä jatkossakin vuosi kerrallaan. Levin jälkeen vedän Nor-Amia rapakon takana. EC:n puolella on tarkoitus kiivetä podiumille, tiivistää Räsänen.

Victor Malmström tekee paluuta tälle tasolle monen loukkaantumisen jälkeen. Luja luottamus on haistettavissa juuri tällä hetkellä lyhyelläkin nokalla ja niinpä ”Confidence” on hyvinkin ymmärrettävä tiivistys kysymykseen: ”Mikäs on päällimmäisenä tämän hetken valmistautumisessa?” Vauhtia löytyy, vaikka muille jakaa – ja nyt se pitää siirtää radalle numero rinnassa, toteaa Malmström.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, lauantain tulokset

16.12.2018 07:33:39