COOLBET: 150 € BONUS + 200 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mari Laukkanen avaa kautensa etuajassa - ”Aika jännä tilanne”

25.10.2017 - 21:38:27


Maastohiihdon Suomen Cup alkaa viikonvaihteessa Vuokatissa, missä hiihdetään lauantaina sprintit vapaalla hiihtotavalla ja sunnuntaina viestit vapaalla. Mielenkiintoisia nimiä ovat Enon Kisa-Poikien Mari Laukkanen ja Vantaan Hiihtoseuran Anssi Pentsinen.

Enon Kisa-Poikien Mari Laukkanen on harvemmin urallaan avannut kilpailukautensa jo lokakuun lopussa, eivätkä aikuisiällä maastohiihdon viestitkään ole olleet kovin monesti ohjelmassa. Nyt Enon Kisa-Pojat on saanut riveihinsä uusina urheilijoina Laura Toivasen ja Jessika Roligin, jotka Laukkasen tavoin ovat lähtökohtaisesti ampumahiihtäjiä. Suomen Cupin avausviikonloppuna kolmikko on mielenkiintoinen lisä naisten viestin tuttuihin kokoonpanoihin. Laukkanen hiihtää Vuokatissa sekä sprintin että viestin.

- Kerran aikaisemmin olen hiihtänyt kisaa noin aikaisessa vaiheessa, kun olen asunut Vuokatissa. Normaalisti olen aloittanut 2-3 viikkoa myöhemmin. Itse asiassa aika jännä tilanne, ei varmasti ole valmiuksia vielä pitkällä suksella oikeastaan hiihtää kilpaa, mutta toisaalta kaikki ovat samassa tilanteessa. Kisa on kisa, ja silloin vedetään täysillä. Jännä on nähdä, miten toimii, koska en ole ollut tällaisessa tilanteessa. Katsotaan, mitä tapahtuu, Laukkanen sanoo.

Enon Kisa-Pojat ja Laukkanen ovat halunneet mahdollisimman paljon auttaa, tukea ja kannustaa sekä Toivasta että Roligia näiden huippu-urheilijan satsauksia.

- Tykkäsimme ajatuksesta, että olisi kiva hiihtää viestejä yhdessä. Enon Kisa-Pojat on hyvin yksilölähtöinen seura, kaikilla meillä on mielessä hyvä kauden aloitus ja hyvän mielen kisa. Ensimmäiset kisat eivät ole maailman helpoimpia, joten koitamme fiiliksen kautta kaikki tulla sisälle. Katsotaan, mihin se riittää. Vaikea arvioida.

Vantaan Hiihtoseuran Anssi Pentsinen kilpailee Vuokatissa molempina päivinä. Suomen kovaan maajoukkuesprinttereiden joukkoon kuuluvalla miehellä on takanaan onnistunut harjoituskausi, jossa uudet tuulet ovat olleet huoltavan harjoittelun puolella. Pentsinen on lisännyt venyttelyä ja joogannut.

- Harjoituskausi on ollut pitkälti samanlainen kuin viime vuonna. Totta kai painopiste on siirretty perinteiseen. Määrää on tullut ehkä pikkuisen enemmän kuin viime vuonna. Huoltavaa harjoittelua on lisätty muun treenin päälle, kolmatta ja toista harjoitusta monena päivänä otettu huoltoharjoittelun takia ohjelmaan, perinteisen olympiasprinttiin tähtäävä Pentsinen sanoo.

Hänellä on ollut alaselän kanssa aiempina vuosina ongelmia, mutta huoltoharjoittelun lisäykseen ajoi myös tarve olla yleisesti liikkuvammassa ja notkeammassa kunnossa. Lisäyksestä on ollut iloa.

- On ollut hyötyä, ja olen ollut tosi tyytyväinen.

Monen muun tavoin Pentsinenkin hakee avausviikonlopulta ennen kaikkea tuntumaa jälleen kilpailemiseen ilman sen suurempia tulosodotuksia.

- Haen kisatuntumaa ja sitä, että saisi pahimman höyryn pois Oloksen ja Rovaniemen kisaviikonlopuilta. Yritän mahdollisimman rennosti ottaa tämän viikonlopun, aloittaa pehmeästi kauden ja saada sitä kisatuntumaa ja mies miestä vastaan -hiihtämistä. Hyvää treeniä lähinnä haen, Pentsinen sanoo.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasse Kukkonen kehui korealaisia

20.2.2018 18:44:25