COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen pikaluistelijat todella kovassa iskussa - viisi luistelijaa maailmancupin avaukseen

23.10.2017 - 11:18:18


Hyvät esitykset kauden ensimmäisissä kilpailuissa kasvattivat pikaluistelumaajoukkueen koon kauden kahteen ensimmäiseen maailmancupin osakilpailuun Heerenveeniin ja Stavangeriin viiden luistelijan suuruiseksi.

Kanadassa mainiossa vauhdissa olleen Mika Poutalan lisäksi Pekka Koskela, Harri Levo ja Tommi Pulli osoittivat vauhtinsa Inzellissä ja samoin teki naisten ainoa edustaja Elina Risku.

Poutala ja Risku valittiin 500 sekä 1000 metrille. Koskela sekä Levo luistelevat 500 metriiä ja Pulli 1000 sekä 1500 metriä. Poutala on mukana kummallakin matkalla A-ryhmässä. Levon ja Koskelan ajat ovat alkukaudesta olleet A-ryhmän tasoa, joten heidätkin saatetaan hyvinkin nähdä siellä kauden edetessä.

- 500 metrillä taso koko joukkueena on selkeästi parempi kuin viime kaudella. Myös Miro Puolakka nyt mukana olevien lisäksi on mennyt hyvin eteenpäin. Jokainen edustajamme pystyy vielä parantamaan alkukauden tuloksiaan kymmenyksillä, kuvaili joukkuetta urheilutoimenjohtaja Janne Hänninen Suomen Luisteluliiton tiedotteessa.

Myös 1000 metrillä Poutala on osoittanut hyvää iskukykyä ja kovan harjoittelujakson jälkeen vauhti tulee mitä todennäköisemmin vielä paranemaan. Tommi Pullillakin herkkyys tuo vielä parempia tuloksia tulevina viikonloppuina. Elina Risku puolestaan on saanut selkäänsä kuntoon, joten häneltäkin on odotettavissa parempia aikoja. Puolakka olisi puolestaan ollut kaikkina viime kausina tehdyillä ajoillaan joukkueessa, mutta ei sinne nyt maakiintiön myötä mahtunut.

- Lisäksi team sprinttiin meillä on todella iskukykyinen joukkue, Hänninen muistutti.

Team sprint luistellaan sekä Heerenveenissä että Stavangerissa päätösmatkana sunnuntaina.

Heerenveenistä starttaa myös Pyeongchangin ensi vuoden olympiapaikkojen metsästys. Ennen vuodenvaihdetta kisattavissa neljässä osakilpailussa jaetaan ensimmäiset olympiapaikat, koska pikaluistelussa ei viime kauden perusteella ole vielä yhtään paikkaan jaettu.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!