COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Iivo Niskanen jättää tv-vierailuja väliin, ruokakaupassakäynti onnistuu

12.10.2017 - 23:27:12


Lahdessa 15 kilometrin hiihdossa viime talvena MM-kultaa voittanut Iivo Niskanen on Suomen merkittävimpiä mitalitoivoja olympiakisoissa ensi helmikuussa Etelä-Korean Pyeongchangissa. Niskanen myöntää, että Lahden menestys on nostanut hänen profiiliaan julkkiksena, mutta julkisuuteen hän tottui jo 2014, kun voitti olympiakultaa Sotshissa.

Niskanen toteaa, että voi käydä yhä itse ruokaostoksilla ja saa olla kaupassa melko rauhassa.

- Lahden kisoissa menestyminen lisäsi totta kai tunnettavuutta. Mutta siihen on jo päässyt jo sisälle. Enempi sen Sotshissa menestymisen jälkeen oli outoa, kun ei osannut odottaa, mitä se on. Tällä hetkellä ei aiheuta paineita suoriutua ruokaostoksista, Niskanen kommentoi.

Kotinurkillaan Kuopiossa Niskanen pystyy kävelemään kadulla rauhassa.

- Pystyy ihan mukavasti liikkumaan. Kuopiossa ollessa, kun joku tulee juttelemaan, on se todennäköisesti lupsakka savolainen. Ei sitä vaivaksi pidä ottaa. Mukavaa, jos kiinnostaa.

Sotshin kisojen jälkeen Niskanen valitteli, ettei kultamitali parantanut hänen taloudellista tilannettaan. Lahdessa viime talvena Niskanen totesi tilanteen kohentuneen. Hän pystyy elättämään itsensä huippu-urheilulla.

- Samat vahvat tukijat, jotka ovat olleet kahden heikommankin vuoden jälkeen. Heille se menestyminen oli minulta enemmänkin kiitos, että uskoa on riittänyt. Aina tulosta ei tule halutulla tavalla. Hommat jatkuu samalla lailla kuin ennenkin, "kohuakin" aiheuttaneen energiajuomatölkin kanssa esiintynyt Niskanen sanoi.

Julkisuudessa Niskasella olisi vientiä, mutta hän joutuu kieltäytymään tarjouksista.

- Olen keskittynyt täysin harjoitteluun. Kysyntää olisi ollut paljon, mutta ei missään nimessä voi vaarantaa harjoittelua kohti olympialaisia. Jos kiertää jokaisen tv-ohjelman, johon kutsu tulee, kärsii harjoittelu silloin väistämättä.

Huippu-urheilijan elämä on askeettista. Lomailukin jää vähiin.

- Parit ravit olen kerennyt käymään. Mutta lomakausi tahtoo olla hiihtäjällä aika lyhyt. Painottuu lumien sulamisen yhteyteen.

Napapiirin Sankarit-elokuvan yhteydessä Niskanen sai hiljattain julkisuutta.

- Olin silloin leirillä Vuokatissa. Vuokatti Ski Teamin yhteistyökumppani oli merkittävästi mukana elokuvan tekemisessä ja oli ilo käydä heidän vieraanaan siellä, Niskanen taustoitti.

Niskasen katseet ovat jo Etelä-Koreassa. Pohjois-Korean kriisistä Niskanen ei jaksa murehtia.

- Totta kai uutisia tulee paljon ja on informoitu meitä, että mikäli tilanteessa tapahtuu muutoksia, siitä tieto urheilijoille tulee. Mutta näitä tuntuu aina tulevan. Samahan se oli Sotshin aikaan, että uskaltaako sinne kukaan lähteä ollenkaan. Eletään rauhassa tätä aikaa ja katsotaan, mikä on tilanne, kun lähdetään kisoihin, Niskanen päätti.

Teksti: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!