COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Janne Ahonen palaa hyppytorniin viikonloppuna

4.10.2017 - 23:42:08


Tulevana viikonloppuna 7.-8.10.2017 kilpaillaan Lahdessa mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kisat.

Paikalla on koko Suomen parhaimmisto ja molempien lajien maajoukkueurheilijat. Yhdistetyn ja mäkihypyn kansainväliset kesä-GP-sarjat saatiin päätökseen viime päivien aikana. Ennen tiiviin olympiakauden alkua Suomen maajoukkueet kilpailevat vielä kerran ”muovilla”, Lahden Hiihtoseuran isännöimissä kesä-SM-kisoissa.

Lauantaina kilpaillaan sekä yhdistetyn, naisten erikoismäen että joukkuemäen kilpailuissa. Yhdistetyssä nuoret, mutta jo kokeneet maajoukkuemiehet haastavat legenda Hannu Mannisen.

Naisten mäessä Julia Kykkästä haastavat Susanna Forsström ja Julia Tervahartiala.

Lahden Hiihtoseuran Leevi Mutru oli viime vuonna samaisessa kilpailussa toinen ja muistelee mielellään mielenkiintoista hiihto-osuutta. Myös tänä vuonna on toiveissa kunnon hiihto-osuus, ei taktikointihiihtoa maalisuoralle saakka.

”Hälvälän radalla on muutama nopea nousu, mutta muuten tasaista pätkää. Peesihyöty on valtava. Siksi olisi tosi hyvä, jos hyppyosuudella tulisi eroja. Viime vuonna oli jännää, kun Hannun (Manninen) kanssa otettiin Eeroa (Hirvonen) kiinni. Toivoisin, ettei tulisi letkahiihtoa”, miettii Mutru jo lauantaista kisaa.

Mutrun kesä-GP-kiertue Keski-Euroopassa jäi kesken ja alkusyksyn harjoittelun pilasi sitkeä flunssa.

”Rukan-leirillä sain flunssan ja ehdin vain muutamaksi päiväksi Vuokatin leirille. Tehoja ei treeneissä pystynyt tekemään. Nyt on kuitenkin ihan hyvä olo ja viime viikon testikin meni hyvin, vaikka pitkä sairastelu oli alla”, mietti Mutru, jonka loppuviikon ohjelmaan kuuluu pääosin hyppytreeniä maajoukkueen kanssa.

Kotikaupungin kisa-areena sytyttää Mutrun, joka yhdistetyn ohella hyppää myös lauantai-illan joukkuemäessä.

”Uskon kyllä, että pystyn poikia haastamaan, vaikka on ollut vaikeuksia terveyden suhteen. SM-kisat on aina SM-kisat. Ja lauantai-illan joukkuekisa sytyttää varmasti. Ehkä iltapäivän hiihto tekee vain hyvää hyppyjalalle”, lopettaa Mutru.

Sunnuntaina ratkotaan miesten erikoismäen SM-mitalit HS 130 -mäessä.

Kilpailuolosuhteet ovat kunnossa, ja kilpailunjohtajat Asko Aalto yhdistetyssä ja Janne Tervahartiala mäkihypyssä odottavat tasokkaita kilpailuja.

”Kaikki maajoukkueurheilijat molemmissa lajeissa ovat mukana. Olosuhteet ovat hyvät, ja tuulenkin pitäisi pysyä heikkona. Kokonaisuudessaan odotamme erittäin hyviä kesäkisoja”, Tervahartiala sanoo.

Joukkuemäkeen on ilmoittautunut seitsemän joukkuetta, ja erikoismäessä kilpailee 34 hyppääjää sunnuntaina. Pitkän kilpailutauon jälkeen kilpailemaan lähtee myös Janne Ahonen. Häntä haastamassa ovat erinomaisesti viimeisissä kansainvälisissä kilpailuissa hypänneet nuorukaiset Andreas Alamommo Ounasvaaran Hiihtoseurasta sekä Eetu Nousiainen Puijon Hiihtoseurasta monien muiden tavoin.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!