COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lahden MM-kisat saanut runsaasti yhteistyökumppaneita

9.2.2017 - 10:44:47


Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisoissa Lahdessa on mukana lähes 50 kansainvälistä ja kotimaista kumppania. Paikallinen osaaminen pääsee tapahtumassa esiin yhdeksän päijäthämäläisen kumppanin kautta. Kokonaan uutta kansainvälisissä urheilutapahtumissa on yhteisökumppanimalli, joka tuo mukaan useat suomalaiset yhteisöt ja osaajat.

MM-kisojen kaupallisia kumppanuussopimuksia on kaikkiaan 32 sisältäen toimialoja ruokapalveluista rakentamiseen.

- Tämän mittaluokan kansainvälinen tapahtuma Suomi100 -juhlavuonna kiinnostaa selvästi yrityksiä. Olemme saaneet mukaan kattavan joukon sekä kansainvälisiä että kotimaisia yrityksiä ja vahvoja brändejä. Erityisen merkittävää on se into ja tapa, jolla kumppanimme hyödyntävät yhteistyötä, toteaa pääsihteeri Janne Leskinen.

Vastuullisuus on tärkeässä roolissa useissa kumppanuuksissa ja Lahti2017:lle haetaan tapahtumille suunnattua Ekokompassi-sertifikaattia. Stora Enson uusiutuvista materiaaleista ovat syntyneet mm. kisalaskuri, kisa-alueen portti, palkintojenjakokoroke, kahvikuppeja, kartonkiroskiksia ja kisavieraille jaettavia kannustustorvia ja liukureita.

Muita vastuullisuustekoja ovat mm. ympäristöystävällisen tuulisähkön käyttäminen ja perinteisen kisatulen polttaminen ympäristöystävällisellä biokaasulla yhteistyössä Lahti Energian kanssa. Kestävään liikkumiseen kannustetaan puolestaan yhdessä VR:n ja Lehtimäen liikenteen kanssa. Tapahtuman hiilijalanjälkeä eli kuormitusta ilmastolle tutkitaan yhdessä Lassila & Tikanojan kanssa.

Yhteisökumppanien kanssa kisavieraille tarjotaan elämyksiä, kuten Mielensäpahoittajan metsäkatsomo, Seinäjoen Tangomarkkinoiden Monotangot, Heurekan tiedesirkus tai palveluja kuten SF Caravan ry:n karavaanarialue tai Autoliiton tiepalveluautot. Lajiliittojen kanssa on tehty yhteistä viestintää ja markkinointia.

- Uusi kumppanuusmalli on osoittautunut erittäin toimivaksi ja sitä voisi jatkossa hyödyntää laajemminkin tapahtumien järjestelyissä. Esimerkiksi urheiluväen kesken olisi hienoa päästä keskinäisestä kilpailuasetelmasta yhä enemmän yhteistyön tielle, ja siinä olemme onnistuneesti ottaneet askeleita, toteaa Leskinen.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!