COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lasten Lumipäivillä riitti vauhtia ja väkeä Paloheinässä

11.1.2017 - 16:40:09


Lasten Lumipäivät -kiertueen vuosi 2017 starttasi näyttävästi Helsingistä. Vilinää ja vilskettä oli niin koululaisten päivätapahtumissa tiistaina ja keskiviikkona kuin koko perheen avoimessa iltatapahtumassa tiistaina. Edes illaksi noussut kova tuuli ei haitannut menoa, kun sadat perheet saapuivat testaamaan Lasten Lumipäivien erilaisia rasteja.

Paloheinän ulkoilualueelle pystytetyllä tapahtuma-alueella kävijöitä riitti jopa jonoksi asti kaikilla rasteilla, mutta erityisesti huomiota keräsi ampumahiihdon tarkkuusrasti, jossa lapset pääsevät ampumaan ekoaseilla.

Ekoaseet ovat ampumahiihdon harjoitus- ja esittelykäyttöön valmistetut laitteet, jotka vastaavat kooltaan oikeaa ampumahiihtokivääriä. Lisäksi ekoaseen tähtäin, lataus ja laukaisu ovat samanlaisia kuin oikean ampumahiihtokiväärin, mutta ekoaseista ei lennä luoteja ja ne ovat täysin turvalliset.

- Monet ovat nähneet telkkarissa ampumahiihtoa ja luulen, että siksi lapset innostuvat tästä niin paljon. Ekoaseiden kautta pääsee lähelle oikeaa ampumahiihtofiilistä, Paloheinässä lapsia opastamassa ollut Suomen Ampumahiihtoliiton nuorisopäällikkö Tapio Pukki kertoo Hiihtoliiton tiedotteessa.

Pukin vinkki ekoaseella ampumisessa onnistumiseen on rauhoittua hetkeksi ja malttaa keskittyä ampumiseen.

- Myös kokemuksesta on tietenkin hyötyä. Monet lapset käyvät rastilla useasti ja kyllähän se ampuminen aina kerta kerralta paranee, Pukki hymyilee.

Kiertue jatkaa kulkuaan Vantaalle ja Vuokattiin

Lasten Lumipäivät jatkuu jo torstaina ja perjantaina Vantaalla ja Vuokatissa. Vantaalla iltatapahtuma perheille järjestetään torstaina kello 17–19 Hakunilan urheilupuistossa.

Paloheinässä hitiksi nousseet ekoaseet ovat mukana myös Vantaan sekä ensi viikon Espoon Lasten Lumipäivillä.

Lisäksi paikalta löytyvät muut suositut rastit aina mäkihypystä lumipeleihin – ja Tuisku-maskotti on myös menossa mukana.

Vuokatissa kaikille avoin perhetapahtuma on yhdistetty sunnuntaina vietettävään FIS World Snow Day -päivään. Avoin tutustumistapahtuma on kello 10–13 ja lapsia lumilajeihin tutustuttamassa ovat Vuokatin Urheiluopiston liikuntaneuvojaopiskelijat.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!