NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Dopingistä kärähtäneen itävaltalaishiihtäjän ura käytännössä ohi

23.2.2014 - 22:49:38Sotshin olympiakisoissa EPO-hormonista kärähtänyt itävaltalainen maastohiihtäjä Johannes Dürr on erotettu maan hiihtoliitosta. Erottaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että Dürrin kilpaura on ohi dopingrikkomuksesta saatavan kilpailukiellon pituudesta riippumatta.

Dürr kertoi Krone-lehden verkkosivuilla, että dopingin haksahtaminen oli hänen elämänsä suurin virhe. Hän painotti myös sitä, ettei Itävallan liitto tiennyt asiasta tai ollut siihen mitenkään osallisena.

- Olen tehnyt jättiluokan virheen, suurimman elämässäni. En voi enää hyvittää asiaa, mutta haluan pyytää virhettäni anteksi. Niin monet ovat tehneet perse ruvella töitä eteeni, ja minä petin heidät tyhmyydelläni, Dürr totesi.

Itävaltaa ravisteli mittava dopingskandaali Torinon vuoden 2006 talvikisoissa, kun peräti kuusi maasto- ja ampumahiihtäjää kärähti. Tapahtumien jälkeen liitto otti tiukan kannan dopingrikkomuksiin, ja päätti että rikkomuksiin syyllistyneet erotetaan liitosta välittömästi.

- Kyseessä on petos kaikkia muita urheilijoita kohtaan, ja se tuomitaan liiton puolelta jyrkästi. Liiton aktiiviurheilijoita on muistutettu Torinon tapahtumien jälkeen kaikissa tapaamisissa puheenjohtaja Peter Schröcksnadelin kanssa, että dopingrikkomuksilla on seuraamuksensa, liiton verkkosivuilla todettiin.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sudenpennuille makea revanssi

23.6.2019 22:01:24