Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Hieno loikkaus maailmanlistalla - Harri Heliövaara kaventaa eroa Henri Kontiseen: "Herkullinen tilanne"

25.10.2021 - 6:50:00


Harri Heliövaara juhli uransa toista nelinpelin turnausvoittoa tenniksen ATP-kiertueella sunnuntaina. Se tiesi myös mukavaa nousua maailmanlistalla.

Heliövaara pomppasi yhdeksän sijaa ylöspäin. Hän on nyt nelinpelin maailmanlistalla sijalla 70.

Heliövaaran tuorein turnausvoitto tuli hollantilaisen Matwe Middelkoopin kanssa. Kolme ottelupalloa pelastanut kaksikko kukisti Moskovan ATP-turnauksen loppuottelussa bosnia-hertsegovinalaisen Tomislav Brkicin ja serbialaisen Nikola Cacicin 7-5, 4-6 ja 11-9.

Heliövaara ja Middelkoop olivat ottelu-tie-breakissa tappiolla 6-9, mutta hoitivat homman kotiin.

- Tuo on niin tuskallista vastustajillesi, että melkein säälii heitä, mutta samaan aikaan omat tunteet ovat niin korkealla. Tuon takia tätä pelataan, noiden tunteiden takia. Myös fanit rakastavat noita tunteita. Ottelu-tie-break tuo niin paljon jännitystä tähän lajiin, Heliövaara hehkutti ATP-kiertueen verkkosivuilla.

Heliövaara uhkaa pikku hiljaa Henri Kontisen asemaa Suomen ykköspelaajana nelinpelissä. Kontinen tippui tuoreella maailmanlistalla yhden pykälän ja on nyt sijalla 56.

Heliövaaran nouseva ranking auttaa häntä jatkossa.

– Esimerkiksi Grand Slameissa cut (parin yhteenlaskettu ranking, jolla pääsee pääsarjaan) on siellä noin 145. Tämä asettaa minut nyt parempaan ja itse asiassa todella herkulliseen tilanteeseen, Heliövaara laskeskeli Tennisliiton verkkosivuilla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!