FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ruusuvuori loppuotteluun Tali Openissa

16.11.2019 - 19:00:28


Emil Ruusuvuori on edennyt kaksinpelin loppuotteluun ATP Challenger -turnauksessa Tali Openissa. Ruusuvuori kohtaa sunnuntaisessa loppuottelussa aikaisintaan klo 14:00 egyptiläisen Mohamed Safwatin. Harri Heliövaaran ja Patrik Niklas-Salmisen oli taipuminen nelinpelin välierässä dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Emil Ruusuvuori (ATP-141) pääsee tavoittelemaan kotikentällään kauden neljättä kaksinpelin turnausvoittoaan ATP Challenger -kiertueella. Kymmenenneksi sijoitettu Ruusuvuori kohtasi lauantaisessa välierässä turnauksen kahdeksanneksi sijoitetun valkovenäläisen Ilya Ivashkan (ATP-138). Välierästä muodostui erittäin korkeatasoinen ja jännittävä.

Ruusuvuori pääsi avauserässä kahteen otteeseen syöttämään erävoitosta, mutta Ivashka tuli kerta toisensa jälkeen tasoihin. Lopulta tiebreikissa Ruusuvuori onnistui viemään erän nimiinsä 7-6(4). Toisen erän alussa nähtiin useita pitkiä palloralleja, joissa molemmat pelaajat osoittivat vahvaa peruslyöntipelaamistaan. Molemmilla pelaajilla oli mahdollisuutensa, mutta ensimmäisenä iski Ruusuvuori siirtyen 2-0 johtoon. Lopulta tämä murto riitti suomalaiselle, kun hän piti loput syöttövuoronsa ja eteni loppuotteluun 7-6(4), 6-3.

– Erittäin kova ja hyvä ottelu. Molemmat pelasimme hyvin ja molemmilla oli myös mahdollisuuksia. Tänään peruslyöntipelini toimi. Pystyin hallitsemaan peliä ja pitämään takarajan hallussani. Oli hienoa pelata kotiyleisön edessä, kommentoi Ruusuvuori Tennisliiton tiedotteessa.

Päivän ensimmäisessä välieräottelussa 14. sijoitettu egyptiläinen Mohamed Safwat (ATP-203) otti vakuuttavan voiton 15. sijoitetusta Carlos Tabernerista (ATP-212) 6-1, 6-3.

– Safwat on tuttu vastustaja. Olemme pelanneet kahdesti vastakkain ja voitot ovat tasan. Molemmilla kerroilla kotikentällään pelannut on voittanut, joten pyritään siitä pitämään kiinni. Huomenna on kauden viimeinen ottelu ja lupaan, että kaikki jätetään kentälle.

Ruusuvuori pääsee tavoittelemaan toista ammattilaisturnausvoittoaan Talin keskuskentällä. Ruusuvuori otti uransa ensimmäisen kaksinpelitittelin vuoden 2017 lopulla – tuolloin kilpailu oli ITF-kiertueen turnaus.

Semifinaalipäivän aloitti nelinpelin välierä, jossa selvittiin ketkä etenevät sunnuntaiseen loppuotteluun kroatialaista Tomislav Draganjaa ja venäläistä Pavel Kotovia vastaan. Loppuottelupaikkaa tavoittelivat Harri Heliövaara/Patrik Niklas-Salminen ja ykköseksi sijoitetut Frederik Nielsen/Tim Puetz.

Välierästä ei puuttunut draamaa. Heliövaara/Niklas-Salminen avasivat erittäin vahvasti ja etenivät pikavauhdilla 5-0 johtoon. Lopulta he voittivat avauserän 6-3. Toinen erä eteni tasaisesti 5-5 tilanteeseen asti ja tuolloin suomalaisten palautukset upposivat kenttään murron arvoisesti. Heliövaaran syöttäessä suomalaiskaksikko sai kolme perättäistä ottelupalloa, mutta kaksi kaksoisvirhettä ja lentolyönnin epäonnistuminen Niklas-Salmiselta avasivat portin takaisin otteluun ykköseksi sijoitetuille. Nielsen/Puetz pakottivatkin ratkaisun kolmanteen erään viemällä tiebreikin 7-5. Ottelutiebreikissa nähtiin useita hienoja suorituksia. Heliövaara/Niklas-Salminen taistelivat tiensä 5-9 tappioasemasta pisteen päähän, mutta lopulta joutuivat antautumaan kärkisijoitetulle erin 6-3, 6-7(5), 8-10.

– Ottelu lähti hyvin käyntiin meiltä. Erikoinen, mutta hyvä alku. Nelinpelissä tilanteet vaihtelevat kuitenkin nopeasti ja se nähtiin tänään, aloitti tiedotustilaisuudessa Heliövaara.

– Pelasimme 5-5 tilanteessa hyvän pelin ja saimme murron. Tuon tasoisia pelaajia vastaan pitää koko ajan hakea hyviä ja isoja ratkaisuja – nyt ottelu kääntyi näin, kertasi Niklas-Salminen ottelun kulminaatiopistettä toisessa erässä.

– Harmittaa tosi paljon. Jäi fiilis, että olisi ollut finaalissakin paljon annettavaa, päätti Heliövaara. Nielsen/Puetz kohtaavat siis loppuottelussa parin Draganja/Kotov sunnuntaina klo 12:00 alkaen.

Lähde: Tennisliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!