NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Australian avoimissa pelaava Henri Kontinen unohtanut viime kauden pettymykset

11.1.2019 - 17:01:48


Tenniksen vuoden ensimmäinen Grand Slam -turnaus Australian avoin on jo käynnistynyt, kun kaksinpelien karsinnat saatiin päätökseensä perjantaina. Pääsarjaottelut alkavat ensi viikon maanantaina ja turnaus huipentuu naisten kaksinpelin loppuotteluun 26.1. sekä miesten finaaliin 27.1.

Suomalaisista pääsarjaotteluissa nähdään varmuudella aikuisten puolella Henri Kontinen ja junioreissa Otto Virtanen. Tyttöjen puolella Alexandra Anttila pyrkii karsintojen kautta kohti pääsarjaa. Myös suomalais-sveitsiläinen Henri Laaksonen eteni karsintojen kautta kaksinpelin pääsarjaan.

Henri Kontisen ja John Peersin viime kausi ei ollut parin toiveiden mukainen. Vaikka viime kausi jätti toivomisen varaa, ei parille ollut epäselvää yhteisen taipaleen jatkaminen. Mahtui viime vuoteen myös onnistumisiakin kolmen turnausvoiton muodossa: Brisbane ATP 250, Queen´s Club ATP 500 ja Toronto ATP Masters 1000.

Suomalais-australialaisduolle vuosi 2019 on neljäs yhdessä. Vuonna 2017 pari nähtiin maailmanlistan kärjessä ja nyt uutta nousua lähdetään rakentamaan maailmanlistan sijoilta 28. (Peers) ja 29. (Kontinen). Vuoden ensimmäisessä turnauksessa Brisbanessa Kontinen/Peers kärsi avauskierroksen tappion ja Australian avoin on parin vuoden toinen turnaus.

– Australiasta on parin vuoden takaa hienot muistot, joten on kiva palata takaisin, kommentoi Kontinen.

Kontinen/Peers juhli siis toissa vuonna mestaruutta Melbournen kentillä. Parivaljakko tietää varsin hyvin mitä menestyminen Australian lämmössä vaatii. Lämpötila onkin yksi suurimmista haasteista Kontisen mukaan.

– Keli voi vaihtua päivässä 40 asteesta 20 asteeseen, mikä voi vaikuttaa peliin aika paljon. Australiassa pitää olla valmis kaikkeen

Kontinen ja Peers ilmoittivat viime vuoden lokakuussa TEHO Sport Tennisliigan avaustapahtuman yhteydessä jatkavansa yhteistyötään myös vuonna 2019. Jo tuolloin pari korosti, että yhteispeli toimii ja he tietävät pystyvänsä yhdessä parempiin tuloksiin ottelu ottelulta ja turnaus turnaukselta.

– Ei olla asetettu mitään uusia tavoitteita edellisiin kausiin verrattuna. Tiedämme, että pystymme paljon parempaan kuin viime kaudella – varsinkin Grand Slameissa, kertoi Kontinen tulevan vuoden tavoitteista. Kontisen ja Peersin avauskierroksen vastustajat selviävät ensi viikon alussa, kun nelinpelikaaviot julkaistaan.

Lähde: Tennisliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sveitsiläinen kuoli Imatralla

16.6.2019 13:34:52